خودرو

نحوه رانندگی با خودرو اتوماتیک – راهنمای قدم به قدم

3.7
(3)

نحوه رانندگی با خودرو اتوماتیک به مراتب از راندن خودروهایی با گیربکس دستی یا معمولی ساده‌تر و آرامش بخش تر است. در واقع در ماشنی اتوماتیک دیگر شما نیازی به پدال کلاچ ندارید و می‌توانید تنها با پدال گاز و ترمز به راندن خودرو بپردازید.

این خودروها مخصوصا برای سالمندان و افرادی که زمان زیادی را رانندگی می‌کنند بسیار مناسب است.

اما نکته‌ای که حائز‌ اهمیت است این است که باید بدانید، نحوه رانندگی با خودرو گیربکس اتوماتیک و تعویض دنده در این ماشین‌ متفاوت است که در ادامه به صورت قدم‌ به قدم‌ خدمت شما بزرگواران توضیح خواهیم داد.

قبل از شروع رانندگی با خودرو اتوماتیک

قبل از شروع باید بدانید که اکثر خودروهای اتوماتیک دارای حروف زیر هستند که هر کدام معنی خاص خود را دارد که در زیر شرح داده شده است.

P برای پارک کردن خودرو
R دنده عقب خودرو
N خلاص بودن دنده خودرو
D حالت حرکت و رانندگی خودرو

دنده اتوماتیک خودرو

دنده اتوماتیک

ردیاب من فروشنده تخصصی ردیاب خودرو برای انواع خودرو اتوماتیک و غیر اتوماتیک است.

معمولا از P فقط در شرایطی استفاده می‌شود که قصد خروج از خودرو را دارید و می‌خواهید خودرو را پارک کنید. (حالت پارکینگ)

با قرار دادن دنده اتوماتیک خودرو در حالت پارکینگ، گیربکس قفل می‌شود و اجازه حرکت به خودرو داده نمی‌شود. البته دقت داشته باشید که حتما علاوه بر قرار دادن دنده در حالت P ، ترمز دستی خودرو را نیز بکشید.

R برای دنده عقب مورد استفاده قرار می‌گیرد زمانی که شما ترمز را میفشارید و خودرو را نگه می‌دارید پس از آن با قرار دادن دنده در حالت دنده عقب و برداشتن پا از روی ترمز، خودرو به سمت عقب می‌رود.

دقت داشته باشید که تازه زمانی که پاهای شما عادت می‌کند به اینکه دیگر پدالی به نام کلاچ وجود ندارد، پای چپ یا همان پای کلاچ را کلا از پدال‌ها دور نگه دارید که ناگهان از پای کلاچ به عنوان ترمز استفاده نشود که میتواند خطر ساز باشد.

حالت خلاص یا خنثی در خودروهای اتوماتیک برای این است که اگر مدت زیادی خودرو را می‌خواهید روشن نگه دارید و همچنین نمی‌خواهید خودرو در دنده بماند می‌تواند بهترین گزینه برای شما باشد.

D یا drive نیز که حالت رانندگی خودرو است شما پس از قرار دادن دنده در این حالت و با آرام برداشتن پا از روی ترمز متوجه می‌شوید که خودرو شروع به حرکت می‌کند.

در خصوص نحوه رانندگی با خودرو اتوماتیک باید بدانید که برخی از گیربکس های اتوماتیک قابلیت رانندگی با دنده سنگین یعنی دنده ۱ و ۲ را نیز به شما می‌دهند. شما با استفاده از این دو دنده می‌توانید یا با سرعت کمتر و مطمئن‌تری رانندگی کنید یا در زمانی که در تپه‌ها یا شیب‌های تند قرار میگیرید که خودرو نمی‌کشد با قرار دادن در این دنده به راحتی خودرو حرکت می‌کند و سرعت را بالا می‌برد.

همچنین دنده سنگین در کمتر بکس و باد شدن و درجا کار کردن خودرو نیز به شما کمک می‌کند.

به عنوان مثال: در خصوص نحوه رانندگی با خودرو اتوماتیک در زمان بارش برف شدید یا باران که زمین لغزنده است توصیه می‌شود از دنده سنگین در خودرو‌با گیربکس اتوماتیک استفاده شود.

نحوه رانندگی با خودرو اتوماتیک

رانندگی با خودرو اتوماتیک

هشدار: در پیش تر نیز در مقاله این موضوع اشاره شد اما باز هم به دلیل اهمیت بالای این موضوع، خدمت عزیزانی که به تازگی شروع به رانندگی با خودرو اتوماتیک فرمودند، تاکید می‌کنیم در زمان رانندگی دقت داشته باشید که پدال کلاچ را با ترمز اشتباه نگیرید که منجر به توقف اضطراری شما می‌شود و این موضوع می‌تواند برای شما خطراتی به همراه داشته باشد.

مقاله پیشنهادی: دلایل اصلی روشن نشدن خودرو

چطور یک خودرو اتوماتیک را برانیم؟

نحوه رانندگی در خودرو اتوماتیک

اگر چه استفاده از خودروهایی با گیربکس اتوماتیک در ظاهر ساده است اما باید بدانید که در ابتدایی ترین حرکت پس از ورود به خودرو باید دنده را از حالت پارکینگ خارج کرده و در حالت رانندگی قرار دهید.

چطور خودرو اتوماتیک را روشن کنیم؟

۱. در ابتدا پای راست خود را بر روی ترمز بگذارید.

۲. سپس بر روی کلید روشن شدن کلیک کنید یا اینکه سوئیچ را بچرخانید.

۳. همانطور که پا بر روی ترمز است دنده را در حالت D یا R قرار دهید جهت حرکت کردن یا دنده عقب گرفتن، سپس به آرامی پا را از روی پدال گاز بردارید. پس از این حرکت خودرو به آرامی شروع به حرکت می‌کند.
دقت داشته باشید که پای راست را به آرامی از روی گاز بردارید، در غیر اینصورت خودرو خودش را می‌کند و سرعت بالا می‌رود.

۴. پس از اینکه خودرو کمی حرکت کرد می‌توانید پای خود را از روی ترمز کاملا بردارید و پدال گاز را بفشارد تا سرعت خودرو بالا برود.

چطور خودرو اتوماتیک را متوقف کنیم؟

۱. ترمز را بفشارید، با کم شدن سرعت به صورت اتوماتیک دنده کاهش پیدا می‌کند.

۲. ترمز را نگهدارید و خودرو را پارک کنید.

۳. در حالتی که ترمز را نگه‌داشته اید، دنده را بر روی حالت P یعنی پارکینگ قرار دهید.

۴. سپس ترمز دستی را بالا بکشید و پس از آن خودرو را خاموش کنید. به همین سادگی!

در برخی از دنده‌ها دارای دو قسمت دیگر با حروف S و L نیز هستیم.

در واقع S مخفف عبارت Sports Mode است. این اغلب باعث کاهش سیستم تعلیق خودرو، افزایش سطح حساسیت به دریچه گاز و افزایش سرعت شتاب خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ماشین اغلب در یک دنده بیشتر می ماند تا سطح سرعت را به حداکثر برساند و در دنده بعدی ماشین بتواند شتاب بالایی داشته باشد.

L به حالت Low Mode اشاره دارد. این حالت به خودرو می گوید که برای قدرت بیشتر و سرعت کمتر در دنده پایین تری باقی بماند. این حالت در مواقع یدک کشی و شیب های تند کمک می کند.

مقاله پیشنهادی: نحوه تشخیص دستکاری شدن کیلومتر خودرو

بررسی انواع گیربکس اتوماتیک

اگرچه هر خودرویی که بدون نیاز به کلاچ دنده خود را تغییر دهد و مشابه مواردی باشد که در بالا توضیح داده شد، دنده اتومات به حساب می‌رود اما باید بدانید که در عمل انواع متفاوتی از گیربکس نیز داریم. در خصوص نحوه رانندگی با خودرو اتوماتیک خوب است که با انواع گیربکس آن نیز آشنا شوید.

گیربکس اتوماتیک معمولی

گیربکس های اتوماتیک معمولی از مبدل گشتاور گیربکس برای انجام کار کلاچ استفاده می‌کنند و نسبت به سایر جعبه‌های دنده خودرو سوخت بیشتری را مصرف می‌کند.
خودروهای لوکس همانند رنج روور و ولوو XC90 دارای گیربکس اتوماتیک معمولی هستند – با استفاده از 9 دنده استفاده می‌کنند که مصرف سوخت آنها نیز بالاست.

گیربکس های متغیر پیوسته (CVT)

CVT‌ها در خودروهای هیبریدی مانند تویوتا پریوس هستند، این مبدل گیربکس‌ها برای برخی افراد محبوب هستند زیرا چرخ دنده ها را به نفع تسمه ای که به عنوان یک ضریب دنده عمل می کند حذف می کنند. گیربکس اتوماتیک CVT علاوه بر کارآمدتر و قابل اطمینان تر بودن، رانندگی نرم تری را نیز به همراه دارند زیرا خودرو مجبور نیست بین دنده ها بپرد.

یک نقطه ضعف شتاب آهسته تر نسبت به سایر گیربکس های اتوماتیک است و اگر بخواهید به سرعت پیشرفت کنید، صدای موتور بلند و ضعیف می تواند در این مدل نسبت به مدل دیگر خود را نشان دهد.

اتوماتیک دو کلاچه

در خصوص نحوه رانندگی با خودرو اتوماتیک باید بدانید این نوع گیربکس‌ها شبیه به گیربکس معمولی عمل می‌کند اما با این تفاوت که به صورت خودکار کار میکنن و جایگزین مبدل گشتاور هستند.

این مدل دنده حالتی را ایجاد می‌کند که بتوانید به راحتی امکان تعویض بین دنده‌ها را داشته باشید.

گیربکس دستی اتوماتیک

این‌ها همانند دیگر گیربکس‌ها محبوب نیستند و معمولا در خودروهای ارزان قیمت‌تر دیده می‌شوند. اینها معمولی ترین مدل گیربکس اتوماتیک را شامل می‌شوند و به جای استفاده از پدال کلاچ از کامپیوتر استفاده می‌کنند. نکته منفی و مشکل این گربکس‌ها این است که در سرعت های بالا زمان تعویض دنده کمی مکث ایجاد می‌‍شود.

گیربکس های اتوماتیک چه مزیت هایی نسبت دیگر گربکس‌ها دارند دارند؟

معمولا استفاده از گیربکس اتوماتیک باعث می‌شود که خرابی کلاچ دیگر نداشته باشید و به کلی این قسمت از خودرو حذف شود. معمولا این گیربکس ها مقاومت بالایی دارند و همچنین برای استفاده کارامد تر هستند.

آیا شخصی که گواهینامه خود را با دنده معمولی گرفته است می تواندبا اتوماتیک رانندگی کند؟

بله، کافیست مواردی که در این آموزش برای شما عزیزان شرح دادیم را به صورت دقیق و مو به مو رعایت فرمایید. به راحتی می توانید به رانندگی با خودرو اتوماتیک بپردازید.

 

بزرگوار به این مطلب امتیاز دهید

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 3.7 / 5. شمارش آرا: 3

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

author-avatar

درباره تیم فنی

تیم فنی ردیاب من محتواهایی کاربردی و حرفه‌ای را در وبلاگ ردیاب من در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. ✌️ از خواندن مقالات غافل نشوید. استفاده از مقالات با ذکر منبع بلامانع است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *