ردیاب خودرو

آموزش و راهنمای نصب ردیاب خودرو تلتونیکا به همراه نکاتی ارزشمند

راهنمای نصب ردیاب خودرو در ایران
5
(11)

در مقاله آموزش و راهنمای نصب ردیاب خودرو تلتونیکا که برخی از این ردیاب‌ها برای موتور سیکلت نیز استفاده می‌شود و  در مقاله راهنمای خرید ردیاب موتور سیکلت جدی تر به آن پرداختیم قصد داریم شما را به صورت کامل با مراحل نصب ردیاب خودرو آشنا کنیم و همچنین نکات ارزشمندی را در اختیار شما قرار دهیم تا بهترین استفاده را از ردیاب ببرید، پس با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

در ابتدای مقاله باید به شما عزیزان عرض کنیم، اگر که قصد خرید ردیاب دارید تصمیم بسیار خوبی گرفته‌اید زیرا که در مقابله با سارقین یکی از بهترین و امن‌ترین کارهای ممکن است و اکثر سارقین امروزه با خنثی کردن دزدگیر خودرو، باز کردن درب خودرو، از کار انداختن باطری، بکسل کردن خودرو و… آشنایی دارند و ردیاب خودرو کار را برای آنها بسیار سخت و خیال شما را راحت می‌کند. توصیه می‌کنیم مقاله راهنمای خرید ردیاب خودرو را مطالعه فرمایید.

یکی از تفاوت‌های عمده ردیاب خودرو با دزدگیر این است که دزدگیر معمولا از سرقت پیشگیری می‌کند اما ردیاب علاوه بر پیشگیری در صورت به سرقت رفتن خودرو به شما کمک می‌کند خودرو را پیدا کنید. (پیشگیری و درمان در کنار هم)

جهت راهنمای نصب ردیاب خودرو شما نیازمند دانشی ابتدایی در خصوص برق و سیم کشی خودرو هستید زیرا در ردیاب‌های سیمی همانند Teltonika FMB920 اگر سیمی را اشتباه متصل کنید مطمئنا ردیاب به درستی کار نخواهد کرد.

آموزش نصب ردیاب خودرو تلتونیکا FMB920

تجهیزات مورد نیاز جهت استفاده از مقاله راهنمای نصب ردیاب خودرو

  • سیم چین
  • مولتی متر
  • چسب برق
  • در بازکن ردیاب که با استفاده از پیچ گوشتی باریک نیز می‌توان این کار را با دقت انجام داد
  • چسب دو طرفه
  • بست کمربندی
  • انبردست یا دم باریک

در این مقاله نصب ردیاب‌ها را ما به سه دسته تقسیم کرده‌ایم:

نصب ردیاب‌های آهنربایی و قابل حمل

ردیاب‌های آهنربایی و قابل حمل نیاز به نصب ندارند و کافیست فقط آنها را به خودرو بچسبانید یا در محیطی دور از دسترس دیگران قرار دهید.

نصب ردیاب‌های OBDII

جهت راهنمای نصب ردیاب خودرو OBDII باید بدانید که این ردیاب به قسمت دیاگ خودرو متصل می‌شود باید بدانید نصب این مدل ردیاب‌ها نیز کار بسیار سختی نیست و معمولا پورت دیاگ خودرو در زیر فرمان قرار دارد. در مقاله محل‌های مناسب برای نصب ردیاب خودرو کامل‌تر این موارد را توضیح داده‌ایم.

راهنمای نصب ردیاب‌های خودرویی و موتور سیکلت سیمی و حرفه‌ای

اما هدف اصلی ما از ساخت این مقاله توضیح در خصوص راهنمای نصب این مدل ردیاب خودرو است که با اتصال به برق مستقیم باطری در مکانی پنهان و دور از دسترس در داخل خودرو نصب می‌شود. این روش متداول‌ترین روش نصب در میان دیگر ردیاب‌ها است و اغلب مردم جهت حفظ امنیت خودرو از این مدل ردیاب تهیه می‌کنند. توصیه می‌کنیم مقاله آشنایی اولیه با برق خودرو را نیز مطالعه فرمایید.

برخی از این مدل ردیاب‌ها این قابلیت را دارند که اگر شما باطری خودرو را قطع کنید ردیاب برق خود را از باطری پشتیبان تامین کند و شما را از قطع برق باطری توسط سارق آگاه کند.

برای نصب این مدل ردیاب به تجهیزاتی همچون: پیچ گوشتی، انبردست و دم باریک ،سیم چین، مولتی متر، نوار چسب، بست کمربندی و مقداری سیم نیاز دارید. (اگر آشنایی کافی با برق خودرو دارید احتمالا مولتی متر هم نیازتان نشود و فازمتر به تنهایی کار شما را راه بیاندازد.)
در ادامه به راهنمای نصب سه مدل از پر کاربردترین ردیاب‌های سیمی تلتونیکا می‌پردازیم:

راهنمای نصب ردیاب تلتونیکا مدل FMB920

آموزش نصب TELTONIKA FMB920

در خصوص راهنمای نصب ردیاب خودرو ، اغلب تمام ردیاب‌های سیمی از سه سیم اصلی تشکیل شده است که سیم قرمز جهت اتصال به برق اصلی و ورودی مثبت است، سیم مشکی که سیم اتصال به زمین یا بدنه خودرو است و منفی است و همچنین سیم اتصال به سوئیچ که شما را از روشن و خاموش بودن خودرو آگاه می‌‌کند. رنگ سیم ورودی دیجیتال که به سوئیچ متصل می‌‌شود معمولا در ردیاب‌ها متفاوت است برای همین حتما در زمان نصب راهنمای دستگاه را مطالعه فرمایید تا سیم اشتباه را متصل نکنید.

دو سیم اصلی ردیاب را که قرمز و مشکی هستند در ابتدا باید وصل کنید. سیم قرمز را به سیمی وصل کنید که مستقیم از باتری ماشین می‌آید و همیشه دارای برق مثبت است یعنی چه خودرو خاموش باشد چه روشن این سیم دارای برق باشد. برای پیدا کردن این سیم می‌توانید خودرو را خاموش کنید و با استفاده از مولتی متر ولتاژ سیم‌ها را اندازه گیری کنید. معمولا از سیمی که حدودا 12 ولت باشد می‌توان استفاده کرد پس از اتصال سیم خودرو را روشن کنید سپس مجدد ولتاژ بگیرید معمولا این سیم مقداری افزایش ولتاژ باید داشته باشد، دقت داشته باشید که حتما دو سر سیم را با چسب به صورت محکم ببندید و قسمتی از سیم‌ها بیرون نماند.

اگر سیم مثبت لخت باشد و به بدنه یا قسمتی از خودرو که برق منفی دارد برخورد کند می‌توان خطر ساز شود و همچنین به برق خودرو آسیب وارد می‌کند.

توجه داشته باشید ولتاژ سیم برق مثبت هیچ زمان نباید از رنج ۱۰ تا ۳۰ ولت خارج شود و همچنین از سیم های متصل به سیستم پخش و کیسه هوا یا ایربگ خودرو استفاده نکنید.

اکنون زمان اتصال سیم مشکی به منفی باتری هست که معمولا این اتصال راحت انجام می‌شود و با اتصال سیم مشکی به بدنه آهنی خودرو یا سیمی منفی، برق منفی ردیاب تامین می شود.

سیم بعدی، سیم ورودی دیجیتال است از این سیم برای اتصال به سنسور درب، کلید آلارم و از همه مهم‌تر سوئیچ خودرو که روشن و خاموش شدن خودرو را به شما نمایش می‌دهد می‌توانید استفاده کنید.

برای اتصال از سیمی استفاده کنید که در زمان خاموش بودن خودرو و موتور برق نداشته باشد و تنها زمانی که سوئیچ را باز می‌کنید داخل سیم برق برود، برای این منظور از سیم‌های پشت جعبه فیوز و یا سیم سوئیچ می‌توانید استفاده کنید.

از سیم ورودی دیجیتال و خروجی دیجیتال برای اتصال به رله قطع کن هم استفاده می‌کنند و همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌فرمایید با اتصال ورودی و خروجی دیجیتال به رله قطع کن دقیقا طبق نقشه شما می‌توانید از راه دور اقدام به قطع و وصل برق خودرو کنید و از آن در مقابل سرقت جلوگیری کنید.

استفاده نادرست از رله قطع کن می‌تواند سلامتی و امنیت افراد را به خطر بیاندازد به همین دلیل توصیه می گردد نصب این مورد را به افراد متخصص و مجرب در زمینه نصب ردیاب بسپارید و خود اقدام به انجام این کار نکنید.

راهنمای نصب ردیاب خودرو و موتور سیکلت تلتونیکا مدل FMB202

راهنمای نصب Teltonika fmb202

همانطور که مشاهده می‌فرمایید این مدل ردیاب نسبت به FMB920 تعداد ورودی و خروجی‌های بیش‌تری دارد و معمولا برای مصارف سازمانی و شرکتی استفاده می‌شود زیرا برای آنها مواردی همچون دما، وزن، رطوبت، میزان مصرف سوخت و … نیز در شرایطی خاص مهم است.

در تصویر به صورت کامل همه موارد مشخص است فقط تنها قسمتی که وجود دارد سیم جدید به عنوان 1WIRE DATA مشاهده می‌شود، در نظر داشته باشید کاربرد اصلی این سیم برای ارسال اطلاعاتی دقیق و اتصال به مواردی همچون سنسور دما و IBUTTON جهت شناسایی راننده است.

راهنمای نصب ردیاب خودرو تلتونیکا مدل FMB120

آموزش نصب تلتونیکا FMB120

در خصوص راهنمای نصب ردیاب خودرو باید بدانید که این مدل نیز همانند مدل FMB202 تعداد سیم‌های زیادی دارد و همچنین دارای 1WIRE DATA می‌باشد. البته این ردیاب امکان ویژه دیگری نیز دارد و آن این است که قابلیت اتصال به ALLCAN – LVCAN – CAN CONTROL را نیز دارد و اطلاعات دقیقی را در این خصوص در اختیار شما قرار می‌دهد.

مقاله پیشنهادی : روش های پیدا کردن ردیاب خودرو 

پس از اینکه سیم کشی تمام شد حتما از عملکرد صحیح ردیاب و دریافت موقعیت صحیح آن مطمئن شوید و پس از آن دستگاه در در محلی قرار دهید که بر روی آن روکش فلزی وآلومینیومی نباشد و به صورت افقی توسط بست‌های کمربندی محکم و ثابت بماند.

همچنین سعی کنید با استفاده از تنظیمات چراغ ردیاب را خاموش کنید تا جلب توجه نداشته باشد و یا آنها را با استفاده از چسب برق مشکی بپوشانید.

در قسمت کامنت‌ها سوالاتتان را مطرح کنید پاسخگوی شما هستیم.

آیا نصب اکثر ردیاب‌های ماهواره‌ای و سیمی خودرو شبیه به یکدیگر است؟

به صورت کلی باید گفت، بله اما زمانی که وارد جزئیات می‌شوید معمولا رنگ سیم‌ها و کاربری آنها متفاوت است که حتما در هنگام نصب باید این موارد را در نظر داشته باشید و راهنما را مطالعه کنید.

آیا هر فردی می‌تواند اقدام به نصب ردیاب خودرو کند؟

شما با دانش اولیه در زمینه برق خودرو می‌توانید ردیاب را نصب کنید اما توصیه ما این است حتما از یک نصاب یا فردی متخصص قبل از شروع برای اولین بار مشورت بگیرید.

آیا استفاده از رله قطع کن در هنگام نصب ضروری است؟

خیر، رله قطع کن یکی از امکانات جانبی است که در کنار عملکرد اصلی ردیاب قرار می‌گیرد و به شما این امکان را می‌دهد بتوانید در فاصله زیاد برق خودرو را قطع و وصل کنید. (جهت حفظ امنیت سرنشینان و حفظ سلامتی خودرو توصیه می‌کنیم در استفاده از آن حتما دقت لازم را داشته باشید.)

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با متخصص برق و تعمیرات خودرویی مشورت کنید. اطلاعات بیشتر

بزرگوار به این مطلب امتیاز دهید

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. شمارش آرا: 11

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

author-avatar

درباره تیم فنی

تیم فنی ردیاب من محتواهایی کاربردی و حرفه‌ای را در وبلاگ ردیاب من در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. ✌️ از خواندن مقالات غافل نشوید. استفاده از مقالات با ذکر منبع بلامانع است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *