خودرو

درباره عمر مفید باتری خودرو و روش نگهداری بهینه از آن بیشتر بدانیم

عمر مفید باتری خودرو
0
(0)

عمر مفید باتری خودرو و روش نگهداری بهینه از آن، موضوع بحث ما در این مقاله ردیاب من است. برای همه رانندگان کم و بیش پیش آمده که به صورت ناگهانی، با باتری ضعیف و یا خراب خودرو روبه‌رو شده باشند.

باتری یکی از قطعات مهم خودروهای امروزی است و نیاز به نگهداری مطلوب و شرایط مناسب دارد. اما باتری عمر مفیدی دارد و هر چقدر هم که خوب و با شرایط اصولی نگهداری شود، پس از طی مسافتی، باید تعوض شود. در این مقاله قصد داریم تا درباره عمر مفید باتری خودرو و روش نگهداری بهینه آن بدانیم و با روش‌هایی که می‌تواند عمر باتری‌ها را افزایش دهد، آشنا شویم.

طول عمر مفید باتری خودرو چقدر است؟

اگرچه باتری‌ها در صورت مراقبت مناسب می‌توانند تا پنج سال یا بیشتر دوام بیاورند، بیشتر باتری‌های خودرو موجود در بازار ایران، در عرض سه سال و پس از استفاده روزمره در شرایط عادی، فرسوده و ناکارآمد می‌شوند.

درست همان طور که باتری کامپیوتر یا گوشی هوشمند با هر بار شارژ، کارایی کمتری پیدا می‌کند، باتری ماشین نیز هر بار که توسط موتور خودرو شارژ می‌شود به تدریج و پس از سال‌ها، آسیب می‌بیند. پس از سه سال، به طور معمول زمان آن است که به فکر یک باتری نو برای خودرو خود باشید.

پس از چهار یا پنج سال، اکثر باتری‌های خودرو تقریباً کاملاً غیرقابل اعتماد می‌شوند و ممکن است شما را برای استارت اذیت کنند. باتری‌های قدیمی و فرسوده، حتی می‌تواند مسائل ایمنی و عدم قابلیت اطمینان ایجاد کنند. البته خوشبختانه، تشخیص اینکه آیا باتری به پایان عمر خود نزدیک می‌شود، آسان است. در ادامه عمر مفید باتری خودرو و روش نگهداری بهینه از آن را دقیق‌تر بررسی می‌کنیم.

مقاله پیشنهادی : روش‌های شناسایی عیب‌های باتری

نحوه تشخیص دستکاری شدن کیلومتر ماشین

نشانه‌های خراب شدن باتری خودرو چیست؟

آیا سیستم الکتریکی خودرو، آن طور که باید پاسخ می‌دهد؟ حتی خودرویی که باتری آن معیوب است، پس از راه‌اندازی، به درستی کار می‌کند، زیرا بیشتر شارژ باتری، از موتور تامین می‌شود. ویژگی‌هایی که نیاز به انرژی قابل توجهی دارند و از باتری تغذیه می شوند، مانند روشنایی چراغ های جلو، در صورت خرابی باتری، ممکن است آن طور که باید عمل نکند.

برای تست این موضوع، سعی کنید خودرو را در شب با چراغ‌های جلو روشن، استارت بزنید. آیا چراغ‌ها کم نور هستند؟ اگر چراغ های جلو بیش از حد کم نور به نظر می‌رسند، خودرو را در حالت پارک قرار دهید و دور موتور را بالا ببرید. اگر باتری در حال از کار افتادن باشد، با استفاده از پدال گاز، چراغ‌های جلو روشن‌تر می‌شوند.

این یک راه عالی برای بررسی این موضوع است که آیا باتری شما شروع به خراب شدن کرده است یا خیر.

حقایقی درباره عمر مفید باتری خودرو و روش نگهداری بهینه از آن

  • لرزش می‌تواند عمر باتری را کاهش دهد. همیشه از یک گیره باتری تایید شده برای محدود کردن حرکت و لرزش باتری، استفاده کنید. باتری‌های جدیدتر از قطعات داخلی قوی برای مقاومت در برابر آسیب ناشی از سایش و سوراخ شدن ناشی از لرزش خودرو استفاده می‌کنند.
  • قبل از تعویض باتری، مطمئن شوید که باتری به درستی تست شده باشد.
  • غیرممکن است که بدانید دقیقاً چه زمانی ممکن است باتری از کار بیفتد ولی نشانه‌های خرابی را جدی بگیرید.
  • باتری های قدیمی می‌توانند در هوای سردتر، مشکل ساز شوند.
  • به همین ترتیب، اگر ناحیه موتور بیش از حد گرم شود و باتری تحت فشار کولر قرار گیرد، ممکن است از کار بیفتد. همیشه چک کردن باتری به طور منظم توصیه می‌شود.

عمر باتری خودرو

روش‌هایی برای بالا بردن عمر مفید باتری خودرو و روش نگهداری بهینه از آن

درست است که باتری خودرو، عمر مفید مشخص و در حدود ۵۰۰۰۰ کیلومتر یا بین 2 تا 3 سال و نهایتا 5 سال دارد اما می‌توان با استفاده از روش‌هایی، این عمر مفید  و کارایی آن را افزایش داد. در ادامه این روش‌ها را بررسی می‌کنیم:

1.     بررسی دوره‌ای

باتری‌ها بسته به شرایطی که در آن نگهداری می‌شوند و نحوه رانندگی خودرو، ممکن است پس از دو سال از کار بیفتند. اگر نشانه‌هایی که در بخش‌های قبلی نام برده شد را در کارکرد خودرو مشاهده کردید، بهتر است به فکر باتری نو باشید.

2.     اگر رانندگی نمی‌کنید، اجازه دهید خودرو هفته‌ای 15 دقیقه کار کند

برای سالم نگه داشتن باتری، بهتر است خودرو را هفته‌ای یک بار روشن کنید و بگذارید 15 دقیقه در مکانی با تهویه مناسب کار کند.

3.     مطمئن شوید که هنگام پارک کردن چراغ‌ها و …  خاموش است.

بررسی سریع برق خودرو، قبل از پیاده شدن از ماشین عادت خوبی است. مطمئن شوید که همه چراغ‌ها، برف پاک‌کن‌، بخاری‌، سیستم‌های ناوبری و سیستم‌های سرگرمی کاملاً خاموش هستند. اگر این موضوع را فراموش کنید، دفعه بعد که استارت می‌زنید، ممکن است باتری خالی شود. چراغ های داخلی خودرو مثل یک قاتل خاموش برای باتری هستند، بنابراین همیشه قبل از ترک ماشین، از خاموش شدن همه آن‌ها مطمئن شوید.

4.     جلوگیری از لرزش باتری برای افزایش عمر مفید باتری خودرو و روش نگهداری بهینه از آن

مطمئن شوید که باتری ماشین محکم در جای خود بسته شده است. لرزش یک باتری، می‌تواند طول عمر آن را کاهش دهد. بنابراین بهتر است آن را با یک گیره باتری مناسب در جای خود محکم کنید. لرزش‌ می‌تواند با ایجاد اتصال کوتاه، به داخل باتری آسیب برسانند.

5.     دمای مناسب

بهتر است در شرایط آب و هوایی سخت مانند گرمای زیاد و سرمای شدید، خودرو را در مکانی مانند پارکینگ نگه دارید. این موضوع به افزایش عمر مفید باتری خودرو و روش نگهداری بهینه از آن کمک می‌کند.

6.     هنگام استارت زدن، پدال کلاچ را فشار دهید

این کار، مقداری از فشار استارت موتور و باتری را در هنگام استارت زدن خودرو، کاهش می‌دهد. این کار فرسودگی باتری را کاهش می‌دهد.

7.     باتری خودرو را تمیز نگه دارید

اطمینان حاصل کنید که باتری تمیز، خشک و عاری از آلودگی و کثیفی است. پایانه‌های باتری نیز به مرور زمان خورده می‌شوند و تمیز نگه داشتن آن‌ها، راه بسیار خوبی برای افزایش عمر باتری خودرو است. پایانه‌ یا دو سر مثبت و منفی باتری را با یک مسواک قدیمی آغشته به مخلوط جوش شیرین و آب بشویید. سپس با استفاده از اسپری آب سرد، باتری را بشویید و با یک پارچه تمیز خشک کنید.

سخن آخر عمر مفید باتری خودرو و روش نگهداری بهینه از آن

تعویض به موقع باتری، هر دو تا 3 سال، کمک می‌کند تا هیچ وقت در اثر خرابی باتری، در راه نمانید. در این مقاله درباره عمر مفید باتری خودرو و روش نگهداری بهینه از آن دانستیم. رعایت این نکات باعث می‌شود، عمر بهینه باتری خورو شما افزیش چشمگیری پیدا کند. اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در این مورد و یا انواع تجهیزات مربوط به خودرو داشتید، می‌توانید به سایت شرکت ردیاب من مراجعه نمایید.

بزرگوار به این مطلب امتیاز دهید

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. شمارش آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

author-avatar

درباره تیم فنی

تیم فنی ردیاب من محتواهایی کاربردی و حرفه‌ای را در وبلاگ ردیاب من در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. ✌️ از خواندن مقالات غافل نشوید. استفاده از مقالات با ذکر منبع بلامانع است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *