خودرو

انژکتور خودرو چیست و چگونه کار می کند؟

سیستم انژکتور سوخت
5
(1)

انژکتور خودرو که به عنوان انژکتور سوخت خودرو نیز شناخته می شود، یکی از اجزء حیاتی در سیستم سوخت خودرو به شمار می‌رود و نقش بسیار مهمی در رساندن سوخت به موتور و اطمینان از عملکرد صحیح آن دارد. 

معمولا تمامی وسایل نقلیه مدرن که از سیستم سوخت رسانی و بنزین استفاده می‌کنند دارای انژکتور هستند و خوب است که اطلاعات خوبی در خصوص این قطعه خودرو داشته باشید. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا وظایف و عملکرد انژکتور خودرو را برای شما توضیح دهیم.

انژکتور خودرو چیست؟

انژکتور خودرو وظیفه سوخت رسانی را به محفظه احتراق موتور دارد. این قسمت خودرو توسط کامپیوتر ماشین (ECU) کنترل می‌شود که مقدار دقیق سوخت مورد نیاز را بر اساس عوامل مختلفی مانند سرعت موتور، بار موجود در وسیله نقلیه و دمای هوا محاسبه می کند. پس از آن ECU یک سیگنال الکتریکی به انژکتور خودرو می‌فرستد که منجر به باز شدن محفظه می‌شود و سوخت را به داخل موتور می‌ریزد.

انژکتور سوخت، جایگزین کاربراتورها در اکثر خودروهای مدرن شده‌اند، زیرا مزایای زیادی نسبت به سیستم‌های سنتی در خودرو دارند. برخی از این مزایا شامل بهبود بهره وری سوخت، کاهش آلاینده در هوا و بهبود عملکرد موتور خودرو است.

انژکتورهای خودرو در معرض شرایط شدید آب و هوایی و مواد شیمیایی در سیستم سوخت قرار می گیرند و به مرور زمان ممکن است فرسوده و خراب شوند. خرابی انژکتور ماشین می‌تواند منجر به کاهش راندمان و عملکرد سوخت و در برخی موارد خرابی کامل موتور خودرو شود. برای جلوگیری از این مسائل، بررسی منظم تعمیر و نگهداری و تعویض انژکتورها در صورت لزوم بسیار مهم است. برای یادآوری این مباحث می‌توانید از یک اپلیکیشن ردیاب خودرو و جی پی اس ماشین استفاده کنید.

انواع انژکتور سوخت خودرو

دو نوع انژکتور سوخت در خودرو وجود دارد: انژکتور سوخت با پورت یا دریچه‌ای و انژکتور مستقیم سوخت. انژکتورهای سوخت پورتی سوخت را به درگاه ورودی موتور خودرو می‌رسانند، جایی که قبل از ورود به محفظه احتراق با هوا مخلوط می‌شوند. اما انژکتورهای مستقیم سوخت، سوخت را مستقیماً به داخل محفظه احتراق می‌ریزند. سیستم‌های انژکتور تزریق مستقیم سوخت دقیق‌تر و کارآمدتر هستند و معمولاً در خودروهای مدرن امروزی از آنها استفاده می‌شود.

مقالات پیشنهادی: روغن هیدرولیک خودرو چیست؟

پاشش سوخت دریچه ای (PFI)

PFI نوعی سیستم تزریق سوخت در انژکتور است که در آن سوخت قبل از ورود به محفظه احتراق موتور به درگاه ورودی می‌رسد و با هوا مخلوط می‌شود. سپس مخلوط سوخت و هوا به داخل موتور کشیده شده و در آنجا اشتعال صورت می‍گیرد شده و این عملیات برای تولید نیرو انجام می‌شود. این سیستم معمولاً در وسایل نقلیه قدیمی است و البته در برخی از اتومبیل های مدرن، به ویژه اتومبیل‌هایی با موتورهای کوچکتر استفاده می‌شود.

تزریق مستقیم سوخت (DFI)

DFI نوع پیشرفته‌تری از سیستم تزریق سوخت به حساب می‌آید که در آن سوخت مستقیماً به محفظه احتراق موتور تزریق می‌شود. این قابلیت کنترل بیشتر روی مخلوط سوخت و هوا قرار دارد و امکان تحویل سوخت دقیق‌تری را برای کاربران فراهم می‌کند که منجر به بهبود عملکرد موتور، راندمان سوخت و کاهش آلایندگی هوا می‌شود. سیستم های DFI معمولاً در وسایل نقلیه جدیدتر، به ویژه موتورهایی با کارایی بالاتر یافت می‌شوند.

اجزای تشکیل دهنده انژکتور سوخت چیست؟

اجزای یک انژکتور سوخت خودرو را می توان به سه قسمت اصلی تقسیم کرد که شامل نازل، سوپاپ و بدنه می‌شوند.

نازل انژکتور سوخت: نازل بخشی از انژکتور است که سوخت را به محفظه احتراق موتور می رساند. این قسمت مسئول ایجاد یک ریز غبار از سوخت و مخلوط آن با هوا است، که در ادامه به اطمینان از احتراق کارآمد موتور خودرو و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای کمک می کند.

سوپاپ: سوپاپ وظیفه کنترل جریان سوخت به داخل موتور را دارد. این قسمت توسط واحد (ECU) کنترل می‌شود و در پاسخ به سیگنال های الکتریکی باز و بسته می‌شود. هنگامی که ECU یک سیگنال را به انژکتور ارسال می‌کند، دریچه باز می‌شود و اجازه می دهد تا سوخت به داخل نازل جریان پیدا کند. هنگامی که سیگنال متوقف می‌شود، سوپاپ بسته شده و جریان سوخت متوقف می‌شود.

بدنه: بدنه قسمتی است که انژکتور خودرو و سوپاپ را در خود جای داده و به عنوان مجرای جریان دادن سوخت از ریل سوخت به موتور خودرو اقدام می‌کند. بدنه معمولاً از فلزی مانند آلومینیوم ساخته می شود و به گونه ای طراحی شده است که در برابر فشار زیاد و ماهیت خورنده سوخت مقاومت کند و خراب نشود.

علاوه بر این سه قسمت اصلی، انژکتورهای سوخت ممکن است دارای اجزای دیگری مانند فیلتر، آب بند، فنر برگشت دهنده یا سلونوئید، سوزن انژکتور، خروجی سوخت و درپوش محافظ نیز باشد. این قطعات به اطمینان از عملکرد صحیح انژکتور و جلوگیری از نشت سوخت کمک می‌کنند.

انواع مختلف سیستم های انژکتور یا تزریق سوخت خودرو چیست؟

دو نوع اصلی از سیستم های تزریق سوخت وجود دارد: تزریق سوخت درگاهی (PFI) و تزریق سوخت مستقیم (DFI).

تفاوت بین PFI و DFI چیست؟

سیستم‌های PFI سوخت را به درگاه ورودی می‌رسانند، جایی که قبل از ورود به محفظه احتراق موتور با هوا مخلوط می‌شود. سیستم‌های DFI سوخت را مستقیماً به محفظه احتراق موتور می‌رسانند و امکان کنترل بیشتر بر مخلوط سوخت و هوا و بهبود عملکرد موتور را فراهم می‌سازند.

بزرگوار به این مطلب امتیاز دهید

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. شمارش آرا: 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

author-avatar

درباره تیم فنی

تیم فنی ردیاب من محتواهایی کاربردی و حرفه‌ای را در وبلاگ ردیاب من در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. ✌️ از خواندن مقالات غافل نشوید. استفاده از مقالات با ذکر منبع بلامانع است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *