کامپیوتر

راهنمای صحیح شارژ کردن باتری گوشی هوشمند اندرویدی و اپل

0
(0)

در زندگی‌های مبتنی بر فناوری و تکنولوژی امروزی، گوشی‌های همراه هوشمند به بخشی جدایی ناپذیر از روال روزانه انسان‌ها تبدیل شده اند. انرژی این دستگاه ها برای روشن ماندن و انجام عملیات توسط باتری تامین می شود و دانستن نحوه شارژ صحیح باتری گوشی هوشمند که اکثرا لیتیومی هستند برای اطمینان از عملکرد بهینه و طول عمر آن ضروری است. البته به صورت کلی باید بدانید که سه عامل اصلی باعث خرابی باتری‌های لیتیوم-یون می‌شوند: تعداد چرخه‌های شارژ، دما و سن که در این مقاله، افسانه‌های رایج روش شارژ را از توضیح می‌دهیم، بهترین روش‌های شارژ را بررسی می‌کنیم، در مورد نگهداری باتری صحبت می‌کنیم و نکات ارزشمندی را برای سالم نگه داشتن باتری گوشی به شما ارائه می‌کنیم. بنابراین، بیایید شروع کنیم!

چه زمانی باید گوشی هوشمند خود را شارژ کنم؟

قانون طلایی در این مبحث این است که باتری گوشی را در بیشتر مواقع بین 30 تا 90 درصد شارژ نگهدارید. وقتی به زیر 50 درصد رسید آن را شارژ کنید و قبل از اینکه به 100 درصد شارژ برسد از برق بکشید. معمولا اکثرا گوشی را شب ها به شارژ می‌زنیم می گذاریم تا 100 درصد به شارژ برسد و بعد جدا می‌کنیم که این مسئله در بلند مدت ضررهای جبران ناپذیری را به باتری گوشی هوشمند وارد می‌کند.

به همین ترتیب، اجازه ندهید باتری گوشی شما به کمتر از 20 درصد برسد. باتری‌های لیتیوم یونی با رفتن زیر 20 درصد شرایط خوبی را تجربه نمی‌کنند. درعوض، 20% را برای روزهای سخت قرار دهید که دسترسی به شارژر ندارید، در روزهای هفته با ظاهر شدن هشدار سطح باتری کم، شارژ باتری را شروع کنید. به طور کلی، باتری‌های لیتیوم یونی در حد وسط خودبهترین عملکرد را دارند. نه درصد باتری خیلی کم نه خیلی زیاد، قانون این است.

آیا باید گوشیم شب تا صبح شارژ کنم؟ یا 8 ساعت بگذارم شارژ شود؟!

با وجود اینکه بیدار شدن با باتری کامل گوشی همراه در صبح، خیلی جذاب تر است. اما هر شارژ کامل گوشی به عنوان یک «چرخه» به حساب می‌آید که به سلولهای آخر لیتیومی باتری می‌تواند آسیب بزند. اگر گوشی همراه هوشمند خود را یک شبه شارژ کنید، مطمئناً زمانی که زمان 80 درصد را از دست می‌دهید و در آن زمان خواب هستید و گوشی تا 100 درصد کامل شارژ می‌شود.

معمولا اکثر گوشی‌های هوشمند مدرن دارای سنسورهای داخلی هستند تا در صورت رسیدن به 100 درصد، شارژ را خاموش کنند، اما در این زمان فرآیندی تحت عنوان فرآیند شارژ قطره‌ای پیش می‌آید. در این فرآیند باتری گوشی هوشمند دائماً بین یک شارژ کامل و یک درصد پایین تر از شارژ کامل – 99٪ تا 100٪ و دوباره در طول شارژ طولانی تر از میزان مورد نیاز، در حال چرخش است. این چرخش علاوه بر آسیب به سلول‌های آخر لیتیومی باتری منجر به افزایش دمای گوشی و باتری به صورت مداوم می‌شود و در بلند مدت آسیب های جبران ناپذیری به باتری گوشی هوشمند می‌زند. اگر که گوشی خود را مجبور شدید در شب به شارژ بزنید، حتما قاب روی گوشی را بردارید که حداقل بیش از اندازه گوشی گرم نشود.

آیا شارژ سریع یا Fast Charge به گوشی آسیب می‌رساند؟

خیر، در واقع اکثر گوشی‌های هوشمند که از این موضوع پشتیبانی می‌کنند برای این مسئله برنامه ریزی و طراحی شده اند و از شارژ سریع با 18 وات برق پشتیبانی می‌کنند. اما ترجیحا سعی کنید برای هر گوشی از همان شارژر مخصوص با برند اصلی خودش استفاده کنید تا آسیب به باتری نرسد. به صورت کلی باتری‌های لیتیومی بر روی دما حساس هستند یعنی نباید در محیط بسیار گرم یا بسیار سرد قرار بگیرند، این مسئله می‌تواند به آنها آسیب‌های جدی وارد کند. به طور مثال دقت داشته باشید در روزهای آفتابی گوشی همراه را در مقالب نور آفتاب قرار ندهید که آسیب های جدی در بلند مدت به گوشی هوشمند شما وارد خواهد شد.

گوشی هوشمند همانند بدن انسان به دمای بین 20 تا 35 درجه بیشترین علاقه را دارد و بیشتر از آن به باتری آسیب های جدی می‌رساند.

شارژ کردن صحیح گوشی هوشمند

آیا این کار بد است که گوشی خود را به شارژ صفر درصد برسانیم؟

اگر به گوشی موبایل اجازه دهید که به شارژ 0 درصد برسد و خاموش شود می‌تواند به باتری آسیب برساند. با این مسئله شما تعداد چرخه‌های عمر باتری را کاهش می‌دهید و باتری آسیب جدی می‌بیند.

مقاله پیشنهادی: بهترین افزونه های گوگل کروم برای چت جی پی تی

چگونه می توانم سرعت شارژ شدن گوشی هوشمند را افزایش دهم؟

یکی از راه‌های افزایش سرعت شارژ در گوشی‌های هوشمند این است که حالت هواپیما را هنگام شارژ روشن کنید. این کار با خاموش کردن خودکار داده های تلفن همراه باعث صرفه جویی در مصرف باتری می شود. راه دیگر برای شارژ سریعتر این است که گوشی خود را در حالت کم مصرف شارژ قرار دهید و پس از آن به شارژ بزنید. همچنین نرم افزارهایی که در پس زمینه گوشی در حال اجرا هستند را ببندید.

اثر حافظه باتری چیست؟

اثر حافظه باتری مربوط به باتری‌هایی است که به طور منظم بین ۲۰٪ و ۸۰٪ شارژ می‌شوند و نشان می‌دهد که گوشی به نحوی ممکن است بخشی از آن ۴۰٪ اضافی را که به طور معمول نادیده می‌گیرید به فراموشی بسپارد البته این موضوع را دقت داشته باشید که این مورد مربوط به باتری‌های لیتیومی نمی‌شود و معمولا در باتری‌های نیکل هیبریدی و نیکل کادمیوم دیده می‌شوند. به همین دلیل است که توصیه می‌شود باتری‌های لیتیومی را در شارژ بین 20 تا 80 درصد نگهدارید.

آیا در حین شارژ کردن اگر با گوشی کار کنیم به باتری آسیب می‌زند؟

اگر تلفن همراه هوشمند خود را در حین استفاده به شارژ متصل کنید (به طور مقال ویدیو تماشا کنید یا در شبکه‌های اجتماعی گذر کنید.) می‌تواند به باتری گوشی آسیب بزند زیرا هم سرعت شارژ شدن را کاهش می‌دهد هم اینکه با درگیر کردن سی پی یو و افزایش دمای بیشتر گوشی منجر به خرابی باتری می‌شود و  اجازه نمی دهد چرخه شارژ به صورت استاندارد تکمیل شود.

آیا چند بار شارژ کردن گوشی هوشمند در طول روز ضرر دارد؟

خیر. باتری‌های لیتیوم یونی ترجیح می‌دهند که در بازه های زمانی بیشتر اما درصد شارژ صحیح به برق متصل شوند.

نکات نهایی برای نگهداری باتری لیتیومی گوشی هوشمند

  • میزان شارژ گوشی را برای مدت طولانی روی 0٪ قرار ندهید
  • اگر برای مدتی از آن استفاده نمی کنید، آن را با حدود 50٪ شارژ بگذارید و سپس خاموش کنید
  • از حالت ذخیره انرژی یا پاور شارژ در گوشی‌ها که به بهبود عملکرد گوشی و مصرف کمتر باتری کمک می‌کند بیشتر استفاده کنید.
  • در طول روز از روشنایی اتوماتیک استفاده کنید که نور صفحه را همیشه در بیشترین حالت خود قرار نداده باشید
  • از شارژرهای ارزان قیمت و بدون اصالت استفاده نکنید.

بزرگوار به این مطلب امتیاز دهید

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. شمارش آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

author-avatar

درباره تیم فنی

تیم فنی ردیاب من محتواهایی کاربردی و حرفه‌ای را در وبلاگ ردیاب من در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. ✌️ از خواندن مقالات غافل نشوید. استفاده از مقالات با ذکر منبع بلامانع است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *