کامپیوتر

اندیشه‌های جردن پیترسون در مورد هوش مصنوعی

جردن پیترسون و هوش مصنوعی
5
(2)

جردن پیترسون (Jordan Peterson) یک استاد و روانشناس بالینی اهل کشور کانادا که به شهرت جهانی زیادی دست پیدا کرده است. یکی از دلایل شهرت او بینش و بررسی دقیق فرهنگ و روان انسان‌ها و نظریات او در این خصوص است. مصاحبه‌ها و نوشته‌های او در مورد موضوعات متفاوتی همچون: اخلاق، مسئولیت پذیری، انرژی و رشد شخصیتی بسیار دیده و خوانده شده است. در سال‌های اخیر او افکار و اندیشه‌های خود را در زمینه هوش مصنوعی نیز با دنبال کنندگان خود در میان گذاشته و به برخی از پیامدهای این خلقت بشریت پرداخته است که در اختیار شما همراهان عزیز ردیاب من قرار می‌دهیم.

نظریات و اندیشه‌های جردن پیترسون در خصوص AI

جردن پیترسون معتقد است که AI یا هوش مصنوعی توانایی این را دارد که جامعه انسانی و تمام جهان را به روش‌های مثبت و منفی متحول سازد. از یک طرف، پیترسون هوش مصنوعی را ابزاری قدرتمند برای حل برخی از بزرگ‌ترین مشکلات جهان، به طور مثال: تغییرات آب و هوایی، فقر، بیماری، تصمیم گیری آگاهانه تر، بهبود درک انسانی از سیستم های پیچیده، بهبود و خلق چیزهای جدید در فرهنگ و هنر و … کمک کند.

از طرفی دیگر، Jordan peterson نگران خطرات احتمالی هوش مصنوعی که برخی از آنها شامل: تضعیف شدن ارزش‌ها و اخلاق انسانی، حس هویت و حتی تهدید برای حیات بشریت باشد. به نظر او، چالش کلیدی پیش روی تمامی انسان‌ها هنگام توسعه هوش مصنوعی این است که اطمینان حاصل کنیم از آن در راه هایی استفاده می‌شود که به رشد و شکوفایی بشریت کمک می‌کند.

حتما بخوانید: وب سایت هوش مصنوعی

هوش مصنوعی برای تولید محتوا متنی

به گفته جردن پیترسون، یکی از راه هایی که هوش مصنوعی می تواند ارزش ها و اخلاق انسانی را تضعیف کند، تقلیل انسان ها به ماشین‌هایی صرف است. او معتقد است که انسان تنهای موجودی بیولوژیکی نیست بلکه موجودی دارای آگاهی، اراده، اختیار و تفکر است. او معتقد است که اگر هوش مصنوعی به صورت صحیح کنترل نشود امکان دارد انسان را تبدیل به یک ماشین کند و جنبه‌های اساسی زندگی و انسانیت را تحت شعاع قرار دهد.

پیترسون استدلال می‌کند که این محدوده شدن، افت و تقلیل کردن می‌تواند به طیف وسیعی از مشکلات انسانی منجر شود. به طور مثال، می‌تواند منجر به کاهش ارزش زندگی انسان شود، زیرا دیگر مردم چیزی بیش از ماشین‌ها برای بهینه‌سازی و بهبود در نظر گرفته نمی‌شوند. همچنین می‌تواند به از دست دادن معنا و هدف زندگی منجر شود، زیرا افراد از احساس عاملیت و مسئولیت ناشی از انسان بودن کاملا محروم می‌شوند. می‌تواند خلاقیت و نوآوری ذهن انسان را از بین ببرد و انسان را به یک مصرف کننده منفعل اطلاعات تبدیل کند. اخیرا او نظریاتی در خصوص ChatGPT نیز داشته است که بسیار جذاب هستند.

از نظر او یکی دیگر از خطرات بالقوه هوش مصنوعی، توانایی آن در دستکاری رفتار و تصمیم گیری انسان در مسائل مهم است. پترسون معتقد است که هوش مصنوعی می‌تواند برای انسان فیلترهایی بگذارد که با استفاده از آن فیلترها انسان تصمیم گیری کند در این صورت تعصبات و باورهای آنها تقویت می‌شود و کم تر به صحبت‌های دیگران گوش می‌دهند. همچنین هوش مصنوعی می‌تواند در انتخاب انسان دستکاری کند، یعنی از احساسات و خواسته‌های انسان استفاده کند و آن را به سمت مسائلی ببرد که به نفع بشریت و شخص نیست. به طور مثال تبلیغاتی را به شما نمایش دهد که به نفع شما نیست و شما را به سمت آنها سوق دهد.

 جردن پیترسون می‌گوید، اگر که هوش مصنوعی به اندازه کافی قدرتمند شود، در نهایت می تواند از هوش انسانی پیشی بگیرد و کنترل سرنوشت انسان را در دست داشته باشد. در این صورت سرنوشت انسان در دستان هوش مصنوعی می‌افتد و این مسئله می‌تواند بسیار خطرناک و آسیب زننده باشد. مواردی همچون وجود ماشین لرنینگ و دیپ لرنینگ بر همین اساس است.

چطور از این تهدید‌ها جلوگیری کنیم؟

برای رفع این نگرانی‌ها، پیترسون از عملکردی محتاطانه و متفکرانه برای توسعه هوش مصنوعی دفاع می‌کند. او میگوید که انسان باید ارزش‌ها و اخلاق انسانی را در طراحی و استفاده از هوش مصنوعی در اولویت قرار دهد و اطمینان حاصل شود که سیستم‌هایی ایجاد نمی‌کنیم که ذاتاً مغرضانه باشند یا انسانیت اساسی ما را تضعیف کنند. پیترسون پیشنهاد می‌دهد که طراحی هوش مصنوعی باید تحت نظارت نیروهای انسانی دلسوز بشریت باشد. استدلال دیگر او این است که باید از طراحی و استفاده از ماشین‌های هوش مصنوعی که از انسان مستقل هستند جلوگیری شود.

جمع بندی پایانی

افکار جردن پیترسون در مورد هوش مصنوعی مزایا و معایت این تکنولوژی را برای انسان برجسته می‌کند. جردن پیترسون هوش مصنوعی را یکی از بزرگترین مخلوقات انسان برای حل مشکلات بزرگ می‌داند و از طرفی دیگر معتقد است که می‌تواند در صورت از کنترل خارج شدن برای بشریت خطرناک باشد. راه کارهایی را برای جلوگیری از این مسئله نیز پیشنهاد کرده است که در ابتدای مقاله خدمت شما بزرگواران توضیح دادیم.

بزرگوار به این مطلب امتیاز دهید

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. شمارش آرا: 2

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

author-avatar

درباره تیم فنی

تیم فنی ردیاب من محتواهایی کاربردی و حرفه‌ای را در وبلاگ ردیاب من در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. ✌️ از خواندن مقالات غافل نشوید. استفاده از مقالات با ذکر منبع بلامانع است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *