دوربین مدار بسته

آموزش نصب دوربین مداربسته

آموزش نصب دوربین مداربسته
0
(0)

همان‌طور که می‌دانید از دوربین‌های مداربسته برای ایجاد امنیت در محیط‌های مختلف و نظارت بر آن‌ها استفاده می‌شود. اگر شما نیز می‌خواهید از این سیستم در محل کار یا منزل خود استفاده کنید بهتر است این مطلب را بخوانید. شاید فکر کنید نصب دوربین‌های مداربسته کاری دشوار و هزینه‌بر است. اما در این مطلب با آموزش نصب دوربین مداربسته به شما نشان می‌دهیم که این دوربین‌ها را بدون داشتن تخصص نیز می‌توانید در مکان‌های مختلف نصب کنید.

اقدامات مهم پیش از نصب دوربین مداربسته

در مرحله نخست باید مکانی که قصد نصب دوربین در آن را دارید در نظر داشته باشید؛ پس‌ازآن باید ببینید دیواری که برای نصب دوربین انتخاب کردید قابلیت سوراخ کردن داشته باشد تا بتوانید سیم‌کشی‌ها و دوربین را روی آن قرار دهید.  شاید شما نخواهید روی دیوارتان سوراخ‌ها مشخص باشند و نگران آن‌ها باشید. اما باید به شما بگوییم آسوده‌خاطر باشید زیرا با استفاده از تجهیزاتی همچون لوله، داکت، سینی کابل، لوله و غیره  می‌توانید سیم‌ها و سوراخ‌ها را پنهان کنید.

همچنین قادر هستید با استفاده از کناف، زیر نما، دو پوش، سقف‌های کاذب و یا سیم‌کشی‌های زیرزمین تمامی تجهیزات دوربین مداربسته و سوراخ‌ها را از دید پنهان کنید. همچنین درباره آموزش نصب دوربین مداربسته باید به شما بگوییم برخی از این دوربین‌ها به‌صورت بی‌سیم در بازار وجود دارند و شما می‌توانید آن‌ها را در محیط‌های کوچک با مساحت کم نصب کنید.

انواع دوربین مداربسته:

دوربین مداربسته تحت شبکه

دوربین مداربسته لامپی

دوربین مداربسته دام

وسایل موردنیاز برای نصب دوربین مداربسته

در هر پروژه‌ای این‌که بدانید دقیقاً به چه وسایلی نیاز دارید کمک بزرگی به شما خواهد کرد. قبل از اینکه نصب دوربین مداربسته را به شما آموزش دهیم قصد داریم در این قسمت از مطلب به تجهیزات موردنیاز برای نصب دوربین‌های مداربسته بپردازیم. این تجهیزات عبارت‌اند از:

  • طرح و برنامه: با تعیین هدف و کاربری می‌توانید به‌راحتی تعداد دوربین و مقدار تجهیزات را تخمین بزنید.
  • دوربین‌ها: دوربینی که نیاز دارید و نوع آن را مشخص کنید.
  • سیم، کابل و اتصالات و آداپتور: طبق مدل دوربینی که انتخاب کرده‌اید باید سیم، منبع تغذیه و … را تهیه کنید.
  • تجهیزات مخصوص ضبط: خرید سیستم‌های ضبط NVR یا DVR (بر اساس نوع سیستم) و نرم‌افزار موردنیاز برای آن‌ها
  • دستگاه مخصوص ذخیره‌سازی: خرید هارد دیسک با فضای کافی یا استفاده از سیستمی که از فضای ابری استفاده می‌کند.
  • مانیتور و صفحه‌نمایش: برای اینکه تصاویر را ببینید قادر به استفاده از مانیتور، تلویزیون، تبلت و… خواهید بود.
  • برخی دیگر از قطعات را نیاز خواهید داشت که عبارت‌اند از رک، داکت، لوله فلکسی، تستر، منبع تغذیه اضطراری UPS و…

آموزش نصب دوربین مداربسته تحت شبکه ip

برای آموزش نصب دوربین مداربسته تحت شبکه باید به مسائل زیر دقت داشته باشید. این آموزش برای دوربین مداربسته منزل، محل کار، آسانسور و … قابل استفاده است.

گام اول: تعیین بهترین مکان برای نصب دوربین مداربسته

در ابتدا باید بهترین مکان را برای نصب دوربین مداربسته مشخص کنید. این مکان باید کمترین میزان نقطه کور را داشته باشد و زاویه دید گسترده‌ای را برای شما فراهم کند.

گام دوم: کابل‌کشی و نصب قطعات دوربین مداربسته

ازجمله تجهیزات دوربین مداربسته تحت شبکه می‌توان به دوربین، سوئیچ وNVR اشاره کرد. کابل‌هایی که در دوربین آی پی استفاده می‌شوند از نوع شبکه هستند. در زمان کابل‌کشی برای سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه باید در آغاز یک کابل شبکه از هر یک از دوربین‌ها به سمت سوئیچ و پس‌ازآن یک  کابل دیگر از سوئیچ به‌سوی NVR بکشید. البته باید دقت داشته باشید اگر کابلی که استفاده می‌کنید از قابلیت POE پشتیبانی می‌کند نیازی به استفاده از کابل دیگری نخواهید داشت و تنها استفاده از یک کابل برای دوربین و منبع تغذیه کافی است.

گام سوم: اجرای تنظیمات دوربین و آموزش نصب دوربین مداربسته

در گام سوم باید تمامی تنظیمات مربوط به دوربین مداربسته را بر اساس نرم‌افزاری که دارد انجام دهید.  توجه داشته باشید که تنظیمات مربوط به زاویه دید دوربین مداربسته، قابلیت زوم و شفافیت، دید در شب، پیکربندی سوئیچ‌های شبکه، منتقل کردن تصاویر و . . . را به‌درستی انجام دهید. همین‌طور باید هارد دیسک را بر روی NVR نصب کرده باشید.

مقاله پیشنهادی: دوربین مداربسته کارخانه

دوربین مداربسته آسانسور

آموزش نصب دوربین مداربسته آنالوگ

در این قسمت از مطلب آموزش نصب دوربین مداربسته قصد داریم نصب دوربین‌های آنالوگ را به شما یاد بدهیم.

گام نخست: مشخص کردن مکان مناسب برای نصب دوربین‌ها

بر اساس نیازی که دارید می‌توانید مکان مناسب را برای دوربین‌های مداربسته خود انتخاب کنید. درست مثل دوربین‌های تحت شبکه باید یک مکان مناسب برای دوربین‌های آنالوگ خود پیدا کنید. تعداد زیادی از افراد ترجیح می‌دهند دوربین  مداربسته‌شان را در قسمت بالایی درب اصلی ساختمان، درب ورودی مخصوص افراد، درب ورودی ماشین، محیط جلو آسانسور، راه‌پله، محیط جلو انباری، پارکینگ و . . . قرار دهند. بعدازاینکه مکان نصب را انتخاب کردید می‌توانید نقشه مناسبی برای نصب دوربین‌های مداربسته طراحی کنید. البته باید دقت داشته باشید دوربین را جلوی نور مستقیم خورشید، در قسمت‌هایی که دارای پوشش گیاهی وسیع است و محیط‌هایی که دید  مناسب ندارد نصب نکنید.

مرحله دوم: کشیدن کابل‌ها و آموزش نصب دوربین مداربسته

در زمان کابل‌کشی دوربین مداربسته آنالوگ باید دو کابل تهیه کنید که از هم جدا هستند. این دو کابل باید از دستگاه DVR تا مکانی که دوربین در آن قرارگرفته است کشیده شوند. نام کابل اول کابل تصویر است و مهم‌ترین مسئولیت آن این است که تصاویر را  از دوربین به سیستم DVR منتقل کند. نام کابل دوم نیز کابل برق است و باید از مکانی که دستگاه DVR را در آن نصب کرده‌اید  تا جایی که دوربین در آن قرارگرفته است کشیده شده باشد. همان‌طور که گفتیم کابل برق از یک سمت به دوربین و از یک‌سو  به منبع تغذیه DC وصل خواهد شد.

مرحله سوم آموزش نصب دوربین مداربسته: اجرای تنظیمات دوربین آنالوگ

بعدازاینکه مراحل بالا را با دقت انجام دادید باید به انجام تنظیمات دوربین مداربسته بپردازید. این مرحله دارای اهمیت ویژه‌ای است. زیرا شما از این طریق می‌توانید تصاویر را باکیفیت مناسب دریافت کنید. توجه داشته باشید در زمان آموزش نصب دوربین مداربسته باید به تنظیم زاویه دید دوربین، زوم و شفافیت، تنظیمات مربوط به چراغ‌های LED دید در شب و . . . بپردازید.

بزرگوار به این مطلب امتیاز دهید

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. شمارش آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

author-avatar

درباره تیم فنی

تیم فنی ردیاب من محتواهایی کاربردی و حرفه‌ای را در وبلاگ ردیاب من در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. ✌️ از خواندن مقالات غافل نشوید. استفاده از مقالات با ذکر منبع بلامانع است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *