خودرو

در زمان جوش آوردن موتور خودرو چه کنیم؟ – 9 اقدام لازم

جوش آوردن خودرو
5
(2)

گرمای بیش از حد موتور و جوش آوردن خودرو مشکل رایجی است که هر راننده امکان دارد در مقطعی با آن مواجه شود. ماشین به علت‌ های متعددی جوش می‌ آورد. در مواقعی که سیستم خنک کننده موتور نتواند کار خود را به درستی انجام دهد این مسئله پیش می‌آید و انتقال گرما از موتور به خارج انجام نمی‌شود، پس از مدتی آب داخل رادیاتور ماشین به جوش می‌آید و عملکرد خودرو با مشکل جدی روبرو می‌شود. در این مواقع شما باید سریعا اقدامات لازم را انجام دهید تا از رسیدن آسیب‌های جدی به خودرو جلوگیری کنید. این مسئله می تواند به دلایل مختلفی از جمله موارد زیر رخ دهد:

  • خرابی رادیاتور
  • گرفتگی رادیاتور
  • خرابی پمپ آب
  • سطح پایین مایع خنک کننده
  •  نشتی در سیستم
  • رانندگی در سربالایی به مدت طولانی
  •  گرفتگی مسیر حرکت آب
  •  خرابی پمپ آب
  •  ترموستات خراب
  •  تسمه پروانه
  • استفاده طولانی مدت از دنده‌های سنگین در خودرو
  • نامیزان بودن باد لاستیک
  • تنظیم نبودن دلکو
  • و …

جوش آوردن موتور خودرو اگر به موقع رسیدگی نشود، می تواند باعث آسیب جدی به موتور شود، بنابراین ضروری و لازم است که بدانید در صورت وقوع این مسئله چه کاری باید انجام دهید. در ادامه این مقاله کاربردی نکاتی در خصوص اقداماتی که باید در هنگام گرم شدن بیش از حد ماشین انجام دهید آورده شده است.

توصیه می‌کنیم با خرید جی پی اس برای ماشین خود و کمک‌هایی که این دستگاه به نگهداری از خودرو به شما می‌کند در راستای سالم نگه داشتن خودرو کوشا باشید.

در زمان جوش آوردن خودرو چه کار کنیم؟

1- خودرو را بلافاصله خاموش کنید

اولین قدم این است که موتور خودرو را سریعا خاموش کنید. روشن ماندن موتور خودرو در هنگام جوش آوردن یا گرم شدن بیش از اندازه می تواند باعث آسیب جدی به موتور شود. اگر در بزرگراه هستید، سعی کنید یک مکان امن که عقب نشینی دارد پید کنید مانند قسمت‌های پارکینگ یا مناطق مناسب برای توقف.

2- رادیاتور و موتور خودرو را بررسی کنید

پس از خاموش شدن موتور، کاپوت را بالا بدهید و رادیاتور و موتور را یک بررسی اجمالی انجام دهید، یعنی بررسی کنید که نشتی یا درزی ایجاد نشده باشد. در صورت مشاهده هرگونه نشتی، نشانه آن است که سیستم خنک کننده خودرو به درستی کار نمی‌کند و در این زمان معمولا خودرو نیاز به یدک کشی برای مراجعه به مکانیک دارد. در صورت عدم وجود نشتی، سطح مایع خنک کننده رادیاتور را بررسی کنید و اگر به اندازه کافی مایع خنک کننده ندارد آن را پر کنید.

مقالات پیشنهادی: ضد یخ خودرو چیست؟

3- اجازه دهید موتور خنک شود

صبور باشید و قبل از بررسی سطح مایع خنک کننده و تلاش برای افزودن مایع خنک کننده بیشتر، اجازه دهید موتور حداقل 10-15 دقیقه خنک شود. اگر موتور بیش از حد داغ باشد، خطر سوختن یا آسیب دیدن بیشتر به موتور هم وجود دارد. 

در زمان جوش آوردن خودرو به هیچ عنوان درپوش رادیاتور را باز نکنید!  دمای بسیار بالای رادیاتور میزان گرمای آب را به حد خیلی خطرناکی بالا برده است. اگر بلافاصله درپوش رادیاتور را بخواهید باز کنید امکان آسیب‌های جسمی و سوختگی دارید پس حتما صبور باشید تا موتور خنک شود حتی در صورت نیاز کمی رادیاتور را خنک کنید و پس از خنک شدن با مشورت یک مکانیک و متخصص با پارچه‌ای از فاصله آن را باز کنید و صورتتان به هیچ عنوان به آن نزدیک نباشد.

4- برای خنک شدن خودرو به هیچ عنوان آب نریزید

یکی از عملیات اشتباه که برخی افراد در زمان جوش آوردن خودرو انجام می‌دهند، ریختن آب بر روی موتور جوش آورده است. این حرکت می‌تواند آسیب‌های جدی به موتور خودرو وارد کند، زیرا مواد و چدن استفاده شده در موتور خودرو بسیار حساسقابل تخریب است. تغییر لحظه‌ای و سریع دما باعث ترک خوردن و آسیب دیدن آن می‌شود.

5- شیلنگ های رادیاتور را بررسی کنید

شیلنگ‌های اصلی رادیاتور را از نظر هرگونه ترک، نشتی یا شل شدن اتصالات بررسی کنید. اگر شیلنگ ها آسیب دیده اند باید توسط یک تعمیرکار تعویض شوند.

6- پمپ آب خودرو را بررسی کنید

پمپ آب وظیفه گردش مایع خنک کننده در موتور و رادیاتور ماشین را بر عهده دارد. در واقع ضد یخ و مایع خنک کننده موتور هم در زمستان کاربرد دارد و هم در تابستان پس بهتر است این قسمت از خودرو را جدی بگیرید و در صورت دیدن هر گونه خرابی بلافاصله نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

7- ترموستات را بررسی کنید

اگر ترموستات در حالت بسته شده، گیر کرده باشد، از جریان مناسب مایع خنک کننده جلوگیری می‌شود و باعث جوش آوردن خودرو می شود. اگر علت گرمای بیش از حد موترو، ترموستات باشد، باید تعویض شود. در واقع ترموستات جریان مایع خنک کننده موتور را کنترل می‌کند.

8- تسمه فن را بررسی کنید

اگر تسمه فن شل یا شکسته باشد، از گردش مایع خنک کننده توسط پمپ آب و خنک کردن موتور توسط فن رادیاتور جلوگیری می‌شود و پس از مدتی باعث گرم شدن بیش از حد موتور و جوش آوردن خودرو می‌کند. اگر تسمه فن علت گرم شدن بیش از حد باشد، جزء قطعاتی است که باید تعویض شود. وظیفه تسمه فن، تغذیه پمپ آب و فن رادیاتور است.

9- فن رادیاتور را بررسی کنید

اگر فن رادیاتور خراب یا شکسته شده باشد، موتور رادیاتور داغ شده و در ادامه جوش می‌آورد. این مورد نیز در صورت خرابی باید توسط تعمیرکار تعویض شود.

جمع بندی جوش آوردن موتور خودرو

در انتها باید به شما همراهان عزیز بگوییم، اگر ماشین شما بیش از اندازه گرم می‌شود، ضروری است که سریعا برای جلوگیری از آسیب‌های جدی به موتور خودرو اقدام کنید. نکاتی که در مقاله به شما گفته شد بررسی فرمایید و در صورت مشاهده هر کدام با دقت بررسی فرمایید.

اگر مطمئن نیستید که چه کاری باید انجام دهید یا اگر مشکل آنقدر پیچیده شده است که نمی‌توانید خودتان آن را برطرف کنید، توصیه می‌شود ماشین خود را برای تشخیص و تعمیر، نزد یک مکانیک خودرو ببرید و خودتان اقدامی انجام ندهید. همچنین در زمان جوش آوردن خودرو صبور باشید، نگران نشوید و اقدامات فوری انجام ندهید. سعی کنید اجازه دهید با خاموش کردن خودرو و در کناری پارک کردن، خودرو خنک شود.

مهم ترین دلیل جوش آوردن خودرو چیست؟

معمولا اصلی ترین و متداول ترین دلیل می‌تواند خرابی در رادیاتور ماشین و عدم کارکرد صحیح آن باشد که به سیستم خنک کننده ماشین نیز مرتبط است.

آیا بهتر نیست در زمان به جوش آوردن موتور خودرو بر روی آن آب بریزیم؟

خیر! به هیچ عنوان! این کار بسیار حرکت غیر استانداری است. سعی کنید در این زمان آرامش خود را حفظ کنید و صبور باشید. ماشین را پارک کنید و 20 دقیق منتظر بمانید تا کاملا خنک شود در همین حین با یک مکانیک خودرو ارتباط بگیرید.

بزرگوار به این مطلب امتیاز دهید

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. شمارش آرا: 2

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

author-avatar

درباره تیم فنی

تیم فنی ردیاب من محتواهایی کاربردی و حرفه‌ای را در وبلاگ ردیاب من در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. ✌️ از خواندن مقالات غافل نشوید. استفاده از مقالات با ذکر منبع بلامانع است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *