خودرو

10 دلیل اصلی ریپ زدن خودرو چیست؟ – بررسی علت

ریپ زدن خودرو
4.4
(16)

به صورت کلی ریپ زدن خودرو یا افت قدرت موتور و درجا زدن، به کاهش عملکرد موتور خودرو و در نتیجه کاهش توان خروجی و سرعت اشاره دارد. ریپ زدن خودرو می تواند ناشی از مسائل مختلفی باشد، از جمله مشکلاتی ساده همانند کمبود بنزین در باک، گرفتگی فیلترهای هوا تا مسائل پیچیده تری مانند خرابی انژکتور سوخت.

معمولا ریپ زدن خودرو در زمان استارت زدن موتور یا در شتاب‌های بالا اتفاق می‌افتد که هرکدام دلایل خاص خود را دارند، در این مقاله، شایع‌ترین دلایل ریپ زدن خودرو و اقداماتی را که می‌توانید برای تشخیص و رفع مسئله انجام دهید، مورد بحث قرار می‌دهیم.

10 علت اصلی ریپ زدن خودرو و برطرف کردن آنها

1- گرفتگی فیلتر هوا خودرو

گرفتگی فیلتر هوا می تواند باعث کاهش میزان هوای ورودی به موتور و کاهش قدرت آن شود. اگر فیلتر هوا کثیف یا دارای گرفتگی باشد، می‌تواند جریان هوا را مسدود یا محدودیت ایجاد کند و به اصطلاح تنفس موتور دچار مشکل شود. راه حل گرفتگی فیلتر هوا این است که پس از هر بار بررسی دوره‌ای خودرو از تعمیرکار بخواهید فیلتر هوا را عوض کند. همچنین می‌توانید در اپلیکیشن جی پی اس ماشین زمان تعویض آن را برای خود یادآوری کنید.

2- مشکلات شمع خودرو

وظیفه شمع‌های خودرو این است که مسئولیت مشتعل کردن مخلوط سوخت و هوا در موتور را دارند. اگر شمع ها فرسوده یا رسوب کرده باشند می‌تواند منجر به کاهش عملکرد موتور خودرو  و ریپ زدن شود. برای تشخیص این مسئله، شمع ها را باید در بیاورید و آنها را مورد بررسی قرار دهید که رسوب کرده اند دچار شکاف شده‌اند یا خیر. در صورت وجود خرابی در شمع‌های خودرو باید آنها را تعویض کنید.

ریپ زدن خودرو

3- مشکلات سوخت رسانی به خودرو

همانطور که در ابتدای مقاله نیز اشاره داشتیم عدم وجود بنزین در باک و مشکلات در سوخت رسانی می‌تواند دلیل دیگری برای ریپ زدن خودرو باشد. معمولا انژکتورهای سوخت میزان سوختی را که به موتور تحویل داده می‌شود مورد کنترل قرار می‌دهند. اگر انژکتورهای سوخت خودرو دچار گرفتگی یا خرابی شده باشند، می‌تواند منجر به افت برق خودرو و ریپ زدن شود. برای تشخیص این مسئله در خودرو از فشار سنج سوخت برای اندازه گیری فشار در سیستم سوخت رسانی استفاده می‌کنند. اگر فشار در سیستم فشار سنج کم باشد، می‌تواند نشانه گرفتگی یا خرابی انژکتورهای سوخت باشد که در صورت عدم تعمیر باید تعویض شوند. دقت داشته باشید برخی مواقع انژکتور کثیف شده است و تنها با تمیز کردن انژکتور کار راه می‌افتد.

حتما بخوانید: علت روشن نشدن خودرو

4- محدودیت و مشکل در اگزوز

سیستم اگزوز وظیفه خارج کردن گازهای تولید شده توسط موتور را بر عهده دارد. اگر سیستم اگزوز مسدود یا آسیب دیده باشد یا اگزوز دچار نشتی باشد، می‌تواند منجر به افت قدرت و ریپ زدن موتور خودرو شود. برای تشخیص این مسئله، سیستم اگزوز را برای را بررسی کنید که گرفتگی، خمیدگی نداشته باشد، برای بررسی این مسئله از مبدل کاتالیزور می‌توانید استفاده کنید. تعمیر اگزوز جز موارد بسیار مهم است زیرا منجر به آسیب زدن به دیگر قسمت‌های خودرو و آوردن دود به داخل کابین می‌شود.

5- زمان بندی موتور

زمان بندی موتور یعنی زمان بندی سیستم های احتراق برای روشن شدن خودرو و تزریق سوخت به موتور. اگر زمان بندی موتور خاموش باشد، امکان دارد منجر به ریپ زدن خودرو شود. برای تشخیص این مشکل در زمان بندی موتور، علائم زمان بندی روی میل لنگ و میل بادامک موتور باید بررسی شود. اگر خارج از تراز باشند نیاز به بررسی و تعمیر دارند.

6- احتراق ناقص سیلندرها در زمان روشن شدن

اگر یک یا چند سیلندر در زمان روشن شدن خودرو خراب باشند، می تواند باعث ریپ زدن خودرو شود. برای تشخیص این مسئله نیاز به تجهیزات خاصی است که فقط تعمیرکاران آنها را دارند. اگر ابزار عیب یابی، احتراق ناقص و خرابی سیلندر تشخیص داده شود، نشانه ایراد از مواردی همچون شمع، انژکتور سوخت یا سایر اجزای آن سیلندر می‌تواند باشد.

7- فشرده سازی دچار مشکل شده است

فشرده سازی به میزان فشاری که در سیلندرهای موتور ایجاد می‌شود، گفته می‌شود. اگر فشرده سازی دچار مشکل باشد، می تواند منجر به افت توان موتور و ریپ زدن خودرو شود. برای تشخیص این مشکل باید از یک گیج تراکم برای اندازه گیری تراکم در هر سیلندر استفاده شود. اگر تراکم کم باشد، نشانه این است که موتور مشکل دارد و دلایل این مشکل مسائلی همانند پیستون یا سوپاپ خراب و آسیب دیده است.

8- نشتی خلاء موتور

خلاء موتور، به فشار داخل سیستم ورودی موتور خودرو اشاره دارد. اگر نشتی خلاء در موتور خودرو وجود داشته باشد، می‌تواند باعث افت برق در خودرو شود. برای تشخیص این مسئله، از گیج خلاء برای اندازه گیری فشار در سیستم ورودی موتور استفاده می‌شود. دلیل خرابی و نشتی در خلاء موتور غلیظ یا رقیق بودن مخلوط سوخت و هوا ممکن است باشد.

9- خرابی در سنسورهای اکسیژن

بررسی غلضت و رقیقی گازهای خرجی با استفاده از سنسورهای اکسیژن مورد بررسی قرار می‌گیرد. برای تنظیم میزان سوخت وارد شده به موتور این مورد را باید حتما بررسی کنید. اگر سنسور خودرو آسیب دیده باشد به دلیل متوازن نبودن میزان سوخت ورودی به خودرو منجر به ریپ زدن خودرو می‌شود.

10- سنسور جریان هوا

سنسور جریان هوا (AFS) در خودرو اجزاء سیستم مدیریت موتور خودرو یا ECU به شمار می‌رود که میزان هوای ورودی به موتور را مورد بررسی قرار می‌دهد. این به کامپیوتر خودرو (ECU) کمک می کند تا مخلوط هوا/سوخت مناسب را برای احتراق درست و دقیق تعیین کند، برای حفظ عملکرد موتور و آلایندگی، سلامتی این قسمت از خودرو بسیار مهم است. خرابی در این قسمت می‌تواند منجر به درجا زدن خودرو شود.

علت ریپ زدن خودرو

دلایل اصلی ریپ زدن خودرو در زمان استارت زدن و روشن کردن خودرو

ریپ زدن خودرو در زمان استارت زدن و روشن کردن خودرو می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد که برخی از آنها به شرح زیر هستند:

  • ضعیف بودن باتری خودرو می‌تواند اولین دلیل ریپ زدن در روشن شدن خودرو باشد. اگر باتری شما قدیمی و فرسوده باشد ممکن است قدرت کافی را برای روشن کردن خودرو نداشته باشد و این مسئله پیش بیاید.
  • گرفتگی فیلتر بنزین دلیل دوم است زیرا نرسیدن سوخت مناسب به موتور از روشن شدن جلوگیری می‌کند. کثیف بودن، زنگ زدگی، وجود آلاینده‌ها و … منجر به گرفتگی فیلتر بنزین می‌شود.
  • خرابی در استارت یا موتور خودرو، اگر استارت خودرو که وظیفه اصلی رساندن برق و چرخاندن موتور را دارد به درستی کار نکند از روشن شدن خودرو جلوگیری می‌کند ودر همان ابتدا ریپ می‌زند. در برخی مواقع افت قدرت خودرو می‌تواند ناشی از خرابی دینام یا قطعات دیگر در موتور نیز باشد.

جمع بندی

در انتها باید خدمت شما عرض کنم که، ریپ زدن خودرو می‌تواند ناشی از مسائل مختلفی باشد، از مشکلات ساده مانند گرفتگی فیلترهای هوا و رساندن سوخت بنزین به موتور تا مسائل تخصصی همانند مواردی که در مقاله به آنها اشاره شد. اگر در خودروی خود دچار ریپ زدن می‌شوید، با بررسی فیلتر هوا و شمع‌ها شروع کنید، سپس به بررسی سیستم تزریق سوخت، زمان‌بندی موتور و سیستم اگزوز اقدام کنید. اگر خودتان قادر به تشخیص مسئله نیستید و امکان دارد به موتور خودرو آسیب بزنید بهتر است به یک متخصص و تعمیرکار مراجعه فرمایید. تعمیر، نگهداری منظم خودرو می‌تواند به جلوگیری از ریپ زدن موتور خودرو در بلند مدت کمک کند و خودروی شما را جوان نگه دارد.

سوالات متداول

ریپ زدن خودرو یعنی چی؟

ریپ زدن خودرو به کاهش عملکرد موتور خودرو و در نتیجه کاهش توان خروجی و کاهش سرعت، در جا زدن شتاب اشاره دارد.

علت ریپ زدن خودرو چیست؟

دلایل زیادی برای کاهش قدرت موتور خودرو و ریپ زدن وجود دارد، از جمله گرفتگی فیلترهای هوا، مشکلات شمع، مشکلات سوخت رسانی به موتور،احتراق در سیلندرها، خرابی اگزوز و ....

بزرگوار به این مطلب امتیاز دهید

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 4.4 / 5. شمارش آرا: 16

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

author-avatar

درباره تیم فنی

تیم فنی ردیاب من محتواهایی کاربردی و حرفه‌ای را در وبلاگ ردیاب من در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. ✌️ از خواندن مقالات غافل نشوید. استفاده از مقالات با ذکر منبع بلامانع است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *