خودرو

ترمز دیسکی و ترمز کاسه‌ای؛ کدام سیستم در خودرو بهتر است؟

تفاوت ترمز دیسکی با کاسه ای
0
(0)

در مورد انتخاب سیستم ترمز خودرو، دو گزینه اصلی ترمز دیسکی و ترمز کاسه‌ای وجود دارد. در حالی که هر دو سیستم ترمزی مزایا و معایب خود را دارند، ترمزهای دیسکی این روزها به استاندارد صنعتی در خودروهای مدرن تبدیل شده‌اند و بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این مقاله قصد داریم تفاوت‌های بین ترمزهای دیسکی و ترمزهای رینگ را بررسی می‌کنیم و دلایلی را که چرا ترمزهای دیسکی به انتخاب مطلوب در میان مردم تبدیل شده‌اند و یک نوع آپشن مهم برای خودرو به شمار می‌روند، مورد بحث قرار می‌دهیم.

معرفی ترمزهای دیسکی

ترمزهای دیسکی از روتور و کالیپر برای کاهش یا توقف خودرو استفاده می کنند. روتور به چرخ و کولیس به سیستم تعلیق خودرو وصل شده‌اند. در ترمز‌‌های دیسکی هنگامی که راننده پدال ترمز را فشار می‌دهد، مایع هیدرولیک به داخل کالیپر جریان می‌یابد و باعث می‌شود لنت‌های ترمز روی روتور یا دیسک اصلی فشرده شوند. این اصطکاک باعث ایجاد گرما می‌شود که منجر به کاهش سرعت خودرو و جلوگیری از حرکت سریع لاستیک ها می‌گردد.

ترمزهای دیسکی مزایای زیادی نسبت به ترمزهای کاسه‌ای دارند. اولاً، آنها در توقف خودرو مؤثرتر هستند. روتور و دیسک بزرگتر سطح بیشتری را برای گرفتن لنت های ترمز فراهم می کند و در نتیجه قدرت توقف بهتری را به خودرو می‌دهد. این امر به ویژه در خودروهای مدرن و امروزی با کارایی بالا که ترمزگیری سریع و موثر برایشان مهم و ضروری است، بسیار کاربردی است.

ثانیا، ترمزهای دیسکی دوام بیشتری نسبت به ترمزهای کاسه‌ای دارند. روتور و کولیس معمولاً از مواد با استحکام بالا مانند فولاد یا آلومینیوم ساخته می‌شوند که می توانند در برابر دماهای بالا و سایش مقاومت داشته باشند. در مقابل، ترمزهای کاسه‌ای از لنت های لاستیکی استفاده می کنند که به سرعت فرسوده می شوند و نیاز به تعویض مکرر دارند. 

ترمزهای دیسکی خودرو با توجه به شکل و ساختار شرایط بهتری را برای جریان هوا ایجاد کرده اند و به همین دلیل دیرتر داغ می‌شوند و لنت‌ها را آسیب می‌زنند.

در نهایت، ترمزهای دیسکی کمتر از ترمزهای کاسه ای تحت تأثیر شرایط آب و هوایی قرار می گیرند. در شرایط مرطوب یا گل آلود، لنت های ترمز رینگ ممکن است خیس شده و کارایی خود را از دست بدهند. این مشکلی برای ترمزهای دیسکی نیست، زیرا روتور و کالیپر تحت تأثیر آب و هوا قرار نمی‌گیرند و تحت هر شرایطی کار خود را انجام می‌دهند. همچنین لنت ترمزها در این مدل از جنس سرامیک است که مقاومت بسیار بالایی در زمان سایش با دیسک خودرو دارد.

ترمز دیسکی و کاسه ای

حتما بخوانید: اگر ترمز عمل نکرد چه کار کنیم؟

ترمز کاسه‌ای

ترمزهای رینگ یک سیستم ترمز سنتی تر است که سال‌های زیادی است در خودروها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ترمزها با استفاده از لنت ترمز برای بستن بر روی رینگ های چرخ ها، ایجاد اصطکاک و کاهش سرعت خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ترمزهای کاسه‌ای دارای معایبی هستند که در ادامه به شما می‌گوییم. اولاً، ترمز کاسه‌ای معمولا در توقف خودرو نسبت به مدل ترمز دیسکی ضعیف تر عمل می‌کند. سطح کوچکتر رینگ ترمز کاسه‌ایبه این معنی است که تماس کمتری بین لنت ترمز و چرخ وجود دارد و در نتیجه قدرت توقف به همان نسبت پایین می‌آید.

ثانیا، ترمزهای کاسه‌ای به دلیلی جنس استفاده شده در آنها نسبت به ترمزهای دیسکی دوام کمتری دارند. لنت های ترمز غیر فلزی فرسوده می شوند و باید تعویض شوند. جنس آنها معمولا از فایبر گلس یا مواد نیمه فلزی است. اما در جریان باشید که ترمز کاسه‌ای از جهت وزن کم تر و اشغال فضای کمتری که دارد به سادگی قابل تعویض است اما در ترمزهای دیسکی، تعویض با چالش‌هایی روبرو است.

در خصوص تفاوت‌های دیگر ترمز دیسکی با کاسه‌ای باید گفت که: ترمزهای کاسه‌آی معمولا به دلیل ساختار ساده تری که دارند به همان نسبت ساده تر تعویض می‌شوند.

در این مدل ترمز از کفشک برای نگهداری و سیستم ترمز استفاده می‌شود در حالی که در ترمز دیسکی از کالیبر استفاده می‌شود.  

حتما بخوانید: راهنمای دیاگ زدن خودرو

مقایسه ترمز دیسکی با ترمز کاسه‌ای

مقایسه هزینه ترمز دیسکی با کاسه‌ای

از لحاظ هزینه‌ای تفاوت خیلی زیادی با یکدیگر ندارند و شما می‌توانید این مورد را در گوگل جستجو کنید. همچنین معمولا برخی خودروها در ایران امکان دارد ترمزهای جلو از نوع دیسکی باشد و ترمزهای عقب از نوع کاسه‌ای استفاده می‌شود و این مسئله به دلیل قوی تر بودن و سرعت واکنش بالاتر ترمزهای دیسکی است. در برخی خودروها نیز در هر 4 چرخ از ترمز دیسکی استفاده می‌شود.

نتیجه‌گیری

به طور خلاصه ترمز‌های دیسکی معمولا کیفیت بالاتری نسبت به ترمزهای کاسه‌ای دارند و معمولا در خودروهای پیشرفته بیشتر از این مدل ترمز استفاده می‌شود اما خب ترمزهای کاسه ای به دلیل سبک بودن و کم تر گرفتن فضا به راحتی قابل تعویض هستند. معمولا در خودروهای داخلی ترمزهای جلو خودرو از نوع دیسکی و ترمزهای عقب از نوع کاسه‌ای هستند.

بزرگوار به این مطلب امتیاز دهید

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. شمارش آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

author-avatar

درباره تیم فنی

تیم فنی ردیاب من محتواهایی کاربردی و حرفه‌ای را در وبلاگ ردیاب من در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. ✌️ از خواندن مقالات غافل نشوید. استفاده از مقالات با ذکر منبع بلامانع است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *