خودرو

دلایل استارت نخوردن ماشین

چرا استارت نمیخورد خودرو
5
(3)

اگر صاحب خودرو باشید قطعا تا به حال برای شما پیش آمده است که خودروتان استارت نخورد. این موضوع یکی از رایج‌ترین مسائلی است که برای رانندگان خودروها پیش می‌آید و قطعا در بقیه رانندگان هم این موضوع را دیده‌اید و یا شکایت‌های آنان را شنیده‌اید. اکثر افراد تنها علت این موضوع را اشکال در باتری خودرو می‌دانند اما اگر حتی کمی از مکانیک خودرو سر در بیاورید می‌دانید که دلایل استارت نخوردن ماشین می‌توانند بسیار زیاد باشند. پس برای برطرف کردن این مشکل لازم است با همه آن‌ها آشنا باشید و علائم هر کدام را بدانید. ما در این مقاله قصد داریم به این موارد بپردازیم.

چرا ماشین استارت نمیخورد

دلایل استارت نخوردن ماشین

موارد موجود در این لیست می‌توانند بسیار متنوع باشند. از فرسودگی باتری، تمام شدن آن، اشکال در سیم کشی‌های خودرو، مشکلات سوئیچ و استارت، موتور قفل شده، مشکل در میل لنگ و بسیاری از موارد دیگر از علل اصلی آن هستند که در اینجا موارد اصلی آن را بررسی می‌کنیم.

توصیه میکنیم مقاله بهترین زمان تعویض روغن گیربکس را نیز مطالعه فرمایید.

یافتن علت اصلی از دلایل استارت نخوردن ماشین

اگر بخواهید علت اصلی از دلایل استارت نخوردن ماشین را بفهمید باید موارد مختلف آن را مورد بررسی قرار دهید. اولین جایی که برای بررسی به ذهن می‌رسد باتری خودرو است و درست هم است زیرا در اکثر موارد، مشکلات باتری باعث عدم استارت زدن خودرو می‌شوند. برای چک کردن باتری صفحه‌ای که روی آن قرار دارد و با سه رنگ وضعیت باتری را نشان می‌دهد بررسی کنید. برای بررسی دقیق‌تر آن می‌توانید از ولت متر استفاده کنید و اگر در دسترس نبود، عملکرد آن را با چراغ‌های خودرو تست کنید.

مورد بعدی که بیشتر موارد استارت نخوردن خودرو را به خود اختصاص می‌دهد اشکال استارت است. برای مطمئن شدن از آن ببینید هنگام باز کردن سوئیچ چراغ‌های صفحه کیلومتر روشن شده و صدای استارت به گوش می‌رسد یا نه، درستی این موارد نشان از سالم بودن استارت است.

اگر مشکل خودرو شما از استارتر و یا اتصالات آن باشد هنگام استارت زدن خودرو، چراغ‌های آمپر آن خاموش شده و صدای آن شنیده می‌شود.

اگر تمامی این موارد سالم بود، احتمالا مشکل شما از قفل شدن موتور ماشین است. برای چک کردن این مورد باید در حینی که دنده ماشین را در پنج قرار داده‌اید آن را هل بدهید. اگر حرکت نکرد موتور قفل شده است. دلیل قفل شدن موتور خودرو می‌تواند شکستگی یاتاقان‌ها، شکستن استارت، جمع شدن آب سر پیستون‌ها و موارد دیگر باشد. برای برطرف کردن آن باید بسته به علت عمل کرد مثلا اگر علت جمع شدن آب سر پیستون‌ها است باید شمع‌ها را باز کرده و استارت زد تا آب آن خارج شود و اگر با شکستگی یاتاقان‌ها مواجه هستید باید فرد متخصص مشکل را برطرف کند.

روش درست کردن استارت خودرو

موارد دیگر دلایل استارت نخوردن ماشین

مسائلی که گفته شد از موارد اصلی دلایل استارت نخوردن ماشین بود اما همان طور که گفتیم این موضوع می‌تواند علت‌های گوناگونی داشته باشد. از مهمترین‌ها مشکلات الکتریکی و سیستم برق خودرو است که می‌تواند با اشکال روبرو شود و باعث استارت نخوردن ماشین شود. برای بررسی مشکلات الکتریکی خودرو مواردی که گفته می‌شود را مدنظر داشته باشید.

ابتدا فیوزها را بررسی کنید. جابجایی یا سوختن یک فیوز می‌تواند کل سیستم خودرو شما را به هم بریزد.

باز هم به باتری برمی‌گردیم. خورده شدن و شل شدن سر باتری می‌تواند باعث قطع کارکرد آن شود پس حتما اتصالات باتری را بررسی کنید و اگر سر باتری‌ها را جرم گرفته آن‌ها را کاملا تمیز کنید. اگر کاملا می‌خواهید از عدم ایراد باتری مطمئن شوید، ماشین را باتری به باتری کنید. مشکل اتصالات استارت بسیار شایع است و راه بررسی این مشکل استفاده از روش‌هایی توسط افراد متخصص است که جریان استارت را بررسی می‌کنند.

باتری خودرو و روشن شدن موتور

از کار افتادن سیم پیچ خودرو می‌تواند از دلایل دیگر باشد که این مورد هم باید توسط متخصصان بررسی شود و ممکن است نیاز به تعویض داشته باشد. همچنین شکستگی سیم پیچ می‌تواند اتفاق بیفتد که با بررسی سیم پیچ و اتصالات آن، این موضوع مشخص می‌شود. وجود اشکال در ECU و یا MAF خودرو می‌تواند باعث استارت نخوردن خودرو شود و باید این موارد را هم مدنظر داشت.

دلایل استارت نخوردن ماشین؛ مشکلات مربوط به سوخت

اشکال در مسیر سوخت رسانی و تامین نیروی خودرو از مواردی است که در لیست دلایل استارت نخوردن ماشین قرار دارد. برای اطمینان از موارد مربوط به این مشکل هم باید به بررسی چند قطعه و کارکرد آن‌ها بپردازید. ابتدا از موارد شایع‌تر شروع می‌کنیم. پمپ سوخت را باید چک کنید. برای این کار باید تست فشار توسط افراد حرفه‌ای صورت بگیرد اما اگر زمانی به تعمیرکار دسترسی نداشتید می‌توانید به وسیله تستر جریان در حین آن بودن سوئیچ جریان مثبت پمپ سوخت را مشاهده کنید. اگر این قسمت مشکلی نداشت و همچنین فیوزها سالم بودند، احتمالا مشکل از رله پمپ سوخت است.

ایجاد اشکال در فیلتر سوخت هم می‌تواند سبب نرسیدن سوخت به موتور و استارت نخوردن خودرو شود. این فیلتر حدود هر بیست هزار کیلومتر باید تعویض گردد و اگر مدتی از زمان تعویض آن گذشته و اقدام نکرده‌اید، به فکر مشکلات فیلتر سوخت هم باشید.

اشکال در انژکتور خودرو هم می‌تواند باعث شود سوخت به موتور ماشین شما نرسیده و خودرو استارت نخورد که در این حالت معمولا موتور گرم است. زمانی که موتور خودرو سرد است یکی از دلایل می‌تواند اشکال در سوپاپ ماشین باشد.

جمع بندی دلایل استارت نخوردن ماشین

با توجه به توضیحاتی که داده شد متوجه شده‌اید که اشکال در تمام مسیرهایی که مربوط به سوخت رسانی و برق رسانی خودرو هستند می‌توانند جزیی از دلایل استارت نخوردن ماشین باشند. حال می‌خواهیم مواردی که قبل‌تر گفته شد را دسته بندی کرده و مشکلات مربوط به هر قطعه و عملکرد آن را بیان کنیم.

دلایل استارت نخوردن ماشین؛ مشکل در استارت

روشن کردن استارت، باعث رسیدن برق از باتری به سر استارت می‌شود. سپس زغال برق را به آرمیچر می‌رساند و چرخ دنده چرخیده و خودرو روشن می‌شود. مشکل در هر کدام از این قسمت‌ها باعث عدم استارت خودرن خودرو می‌شود.

دینام

وظیفه دینام شارژ کردن باتری خودرو است و اختلال در آن باعث خالی شدن شارژ باتری می‌شود و خالی شدن باتری هم از موارد اصلی دلایل استارت نخوردن ماشین است. پس مشکل در هر یک از اجزاء دینام مثل زغال آن، آرمیچر، سیم کشی دینام و… می‌تواند علت استارت نخوردن خودرو باشد.

سوئیچ

سوئیچ خودرو از یک مغزی و سیم‌ها تشکیل می‌شود مشکل در سوئیچ، مغزی آن و یا سیم کشی مربوط به آن می‌تواند از علل عدم استارت خودرن ماشین باشد.

باتری

باتری خودرو شایع‌ترین علت استارت نخوردن و اولین موردی است که در برخورد با این موضوع به ذهن می‌رسد. باتری باید همیشه سر موعد تعویض شود، اتصالات آن و سر باتری‌ها بررسی شوند و شارژ بودن آن با رنگ علامتی که روی باتری قرار دارد مرتب چک شود.

علامت‌های مربوط به دلایل استارت نخوردن ماشین که باید به آن‌ها توجه کنید

در قسمت‌های قبل قطعاتی که ممکن است در آن‌ها ایراد ایجاد شود و ماشین استارت نخورد توضیح داده شدند و همچنین در آخر چهار قطعه اصلی که در این مسیر معمولا با اشکال روبرو می‌شوند بررسی شدند. حال می‌خواهیم علامت‌ها و موقعیت‌های حالت‌هایی که هنگام مشکل در استارت زدن ممکن است با آن‌ها مواجه شوید را بررسی کنیم.

اگر سوئیچ را کامل باز کردید و هیچ اتفاقی نیفتاد اولین موردی که باید مدنظر داشته باشید فیوزهای خودرو هستند. در صورت سالم بودن فیوزها دلایل استارت نخوردن ماشین می‌توانند ایراد سوئیچ شما باشند که بالاتر گفتیم خود سوئیچ، مغزی آن و یا سیم کشی‌ها ممکن است مشکلی داشته باشند. در نهایت اگر هیچ کدام از این موارد با مشکلی روبرو نبود باید به نرسیدن جریان از باتری شک کنید. ممکن است باتری خالی باشد و یا اتصالات آن قطع شده باشند.

اگر با چرخاندن سوئیچ خودرو برق می‌رسد اما خودرو استارت نمی‌خورد بیشترین احتمال را ضعیف شدن باتری به خود اختصاص می‌دهد. ممکن است باتری خودرو شما نیاز به شارژ شدن و یا تعویض داشته باشد. در این حالت اصطلاحا گفته می‌شود که باتری خوابیده است. ممکن است دیده باشید که در این مواقع با هل دادن و یا باتری به باتری کردن، خودرو روشن می‌شود و با روشن گذاشتن آن برای حدود یک ساعت، دینام باتری خوردو را شارژ می‌کند.

ادامه علائمی که باید برای دلایل استارت نخوردن ماشین به آن‌ها توجه کنید

اگر ماشین شما استارت می‌خورد اما روشن نمی‌شود ممکن است مشکلی در سوئیچ، مغزی آن و یا سیم کشی‌های مربوط به آن وجود داشته باشد. این موارد را بررسی کنید و اگر همگی سالم بودند به احتمال قوی مشکلی در استارت وجود دارد که موارد شایع آن کوتاه شدن زغال استارت و یا سوختن آرمیچر است. در این مورد هم هل دادن سبب روشن شدن خودرو می‌شود. اگر برای روشن شدن خودرو مجبور باشید استارت را بیشتر از حد معمول نگه دارید معمولا قسمت بوش استارت خودرو مشکل دارد و راه حل آن تعویض این بخش است.

اگر در هنگام استارت زدن صدای غیر معمول شنیده می‌شود (مانند تق تق) باید استارت را بررسی کنید. باید اتوماتیک استارت را چک کنید زیرا در اکثر موارد این قطعه ایراد پیدا کرده است. روش‌هایی برای چک کردن آن وجود دارند از جمله این که یک سر یک سیم را به قطب مثبت باتری و سر دیگر را به سوکت اتوماتیک وصل کنید و در صورت روشن شدن خودرو در این حالت، شک شما تایید می‌شود.

اگر هنگام استارت زدن از خودرو صدایی مانند قیژ بلند می‌شود معمولا چرخ دنده استارت با اختلال روبرو شده است. در این مورد باید به آسیب دو شاخه هم توجه داشته باشید که آسیبی کمتر شایع از دلایل استارت نخوردن ماشین، اما جدی است.

اگر خودرو شما مدتی روشن است اما بعد خاموش می‌شود معمولا دینام مشکل دارد. گفتیم که دینام وظیفه شارژ کردن باتری را بر عهده دارد و اگر دینام خراب باشد باتری دشارژ می‌شود.

راهنمای مرحله به مرحله دلایل استارت نخوردن ماشین

حال که اکثر علت‌ها و نشانه‌های دلایل استارت نخوردن ماشین را بلدید می‌خواهیم قدم به قدم کارهایی را که در مواجه شدن با استارت نخوردن خودرو باید انجام دهید بیان کنیم.

  • اگر سوئیچ را باز می‌کنید و هیچ اتفاقی نمی‌افتد ابتدا فیوزها را بررسی کنید، سپس سوئیچ و مغزی آن و پس از آن سیم کشی سوئیچ را بررسی کنید. در نهایت باتری خودرو خود را تست کنید.
  • اگر برق خودرو هنگام استارت وصل می‌شود اما خودرو استارت نمی‌خورد به احتمال قوی باتری ماشین ضعیف شده است.
  • اگر خودرو استارت می‌خورد اما روشن نمی‌شود ابتدا مغزی سوئیچ و سپس سیم کشی آن و سیم کشی استارت و خود استارت را چک کنید. اگر همه این موارد سالم بود مشکل از زغال استارت و یا آرمیچر است.
  • اگر مجبورید برای روشن شدن خودرو استارت را بیشتر نگه دارید احتمالا نیاز به تعویض بوش استارت خودرو دارید.
  • اگر صدای غیر معمولی در حین استارت زدن می‌شنوید به سراغ استارت بروید چون ممکن است اتوماتیک آن مشکلی داشته باشد.
  • اگر صدای قیژ به هنگام استارت زدن می‌شنوید معمولا اختلال و یا شکستگی در چرخ دنده استارت وجود دارد.
  • اگر خودروتان پس از مدتی روشن بودن خاموش می‌شود، احتمالا خرابی دینام باعث کم شدن شارژ باتری خودرو شده است.

جمع بندی

استارت نخوردن ماشین یکی از معضلات جدی و شایع است که تقریبا برای تمام صاحبان خودرو اتفاق می‌افتد. اگر این اتفاق در محل و یا زمان نامناسبی رخ دهد می‌تواند شما را به دردسر زیادی بیندازد. مشکل می‌تواند به سادگی کم شدن شارژ باتری و یا مشکلات جدی‌تر و سخت‌تری باشد که نیاز به متخصص این حوزه برای یافتن علت باشد. دلایل استارت نخوردن ماشین می‌تواند مختلف باشد و هنگام روبرو شدن با این مشکل بهتر است موارد مختلف را در نظر داشته باشید و از سلامت قطعه‌های مختلف مطمئن شوید.

همچنین ممکن است در مواجه با استارت نخوردن خودرو با حالت‌های مختلفی روبرو شوید که هر کدام از آن‌ها نشان دهنده مشکل در یک بخش خاص باشند پس این موارد را هم در نظر داشته باشید. چهار قطعه اصلی معمولا بیشترین اختلال را در هنگام استارت نخوردن خودرو دارند و مشکل در یکی از آن‌ها است. این قطعات و کارکرد آن‌ها در متن مقاله مورد بررسی قرار گرفته‌اند و در انتها هم راهنمای قدم به قدم برای مواجهه احتمالی شما با استارت نخوردن خودروتان آورده شده است. حتما در نظر داشته باشید که خودتان قطعات مختلف را باز و یا اقدام به تعویض آن‌ها نکنید و کار را به متخصصان آن واگذار کنید.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با متخصص برق و تعمیرات خودرویی مشورت کنید. اطلاعات بیشتر

بزرگوار به این مطلب امتیاز دهید

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. شمارش آرا: 3

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

author-avatar

درباره تیم فنی

تیم فنی ردیاب من محتواهایی کاربردی و حرفه‌ای را در وبلاگ ردیاب من در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. ✌️ از خواندن مقالات غافل نشوید. استفاده از مقالات با ذکر منبع بلامانع است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *