کامپیوتر

چطور تراشه مغز شما را باهوش تر می‌کند؟ Neuralink نیورالینک

5
(1)

با پیشرفت تکنولوژی و حضور علوم جدید، اخبار و صحبت‌های زیادی در مورد تراشه‌های مغز و پتانسیل آن‌ها در دنیا برای افزایش هوش انسان به وجود آمده است. تراشه یا چیپست مغز | Neuralink نیورالینک ، یک سخت افزار الکترونیکی برنامه نویسی شده کوچک است که می توانند در مغز انسان کاشته شود و پس از آن قدرت محاسباتی، حافظه، یادگیری زبان‌های مختلف  و سایر پیشرفت‌های مربوط به یادگیری مغز را ایجاد کند. در همین ابتدای مقاله باید خدمت شما عزیزان بگوییم که این فناوری در مراحل اولیه توسعه و تولید است اما از همان ابتدای صحبت در مورد چیپست مغز، توجه زیادی را جلب کرده است زیرا تراشه مغزی می‌تواند هوش انسانی را بهبود بخشد و فرآیند یادگیری را برای انسان‌ها کاملا متحول کند.

در این مقاله قصد داریم به سوال اصلی یعنی ” چطور یک تراشه در مغز انسان می‌تواند او را باهوش تر کند؟ ” پاسخ دهیم و به بررسی تراشه‌‌های مغزی و علوم مربوط به نحوه عملکرد آنها بپردازیم.

تراشه مغزی یا چیپست مغزی چیست؟

در ابتدا باید بگوییم که مغز انسان یکی از پیچیده‌ترین اندام‌ها به شمار می‌رود و به قول ما کامپیوتری‌ها این قسمت مسئول پردازش اطلاعات در بدن است اما محدودیت‌هایی برای این سیستم پردازنده وجود دارد. همانند اینکه مغز انسان می‌تواند در یک زمان تنها به یک موضوع عمیق فکر کند، یا اینکه می‌تواند حجم اطلاعات معینی را داخل حافظه خود نگه دارد.

اما وجود چیپست در مغز نه تنها می‌تواند بهره وری انسان را افزایش دهد، حتی شاید بتواند منجر شود شخصی که نمی‌بیند، بینا شود. یک تراشه مغزی نیورالینک قدرت محاسباتی و جایگاه ذخیره سازی اطلاعات را برای انسان بیشتر می‌کند و به انسان کمک می‌کند که فراتر از توانایی‌هایش عمل کند. همانطور که مثال زده شد شما با استفاده از تراشه مغزی شاید بتوانید در یک روز زبان مردم یک کشور را یاد بگیرید.

تراشه در مغز انسان

تراشه در مغز انسان

در واقع مغز انسان با مدیریت دستگاه عصبی و ارسال الکترون‌ها در این سیستم، به هدایت اعضای بدن می‌پردازد. یک تراشه مغزی می‌تواند این پالس‌ها را ضبط و بررسی کند و با انتقال به یک نرم افزار تمامی اتفاقات موجود در آن را به شما نمایش دهد.

برای اولین بار تراشه Neuralink نیورالینک این ادعا را داشته است که می‌تواند در مغز انسان کاشته شود و بسیار نازک است، قابل روئیت نیست و همچنین از سطح رویی پوست می‌تواند شارژ شود. اما چه دلایل و مزایایی وجود دارد که مردم از این چیپست در مغز استفاده کنند.

مزایای استفاده از تراشه مغزی

1- درمان بیماری‌های مربوط به مغز

در واقع اولین دلیل استفاده از این تراشه برای افرادی است که بیماری مغزی دارند و با استفاده از چیپ ست نیورالینک  بهبود پیدا می‌کنند. به طور مثال شخصی که از ابتدای کودکی نابینا است یعنی سیستم عصبی بینایی او کار نمی‌کند، دوربینی بر روی سر خود قرار دهد که تصاویر را به چیپست بفرستد و آن تصاویر به سیستم عصبی منتقل شود یا به هر روش علمی دیگر. البته این مسئله نیاز به توسعه بیشتر و زمان دارد تا به آن جایگاهی که باید برسد. همچنین این تراشه مغزی برنامه برای اعضای بدن انسان دارد که سیستم عصبی آنها از سمت مغز دستور نمی‌گیرد و دچار فلج شده است، پالس را دریافت کند و فرد بیمار را برای حرکت کردن کمک کند. 

2- بهره وری در یادگیری و بهبود حافظه

با استفاده از این تکنولوژی حتی یک انسان 80 ساله شاید بتواند همانند یک جوان بهره وری مغزی داشته باشد. تراشه مغزی به طور کلی می‌تواند منجر به افزایش قدرت یادگیری در انسان شود یعنی یک فرد با استفاده از تراشه مغزی می‌تواند علوم متفاوت را سریع تر آموزش ببیند. حتی قابلیت‌هایی عجیب را به دست آورد مثل اینکه با استفاده از چشم خود بر روی یک تصویر زوم کند، در مغز خود یک فیلم را ببیند، همچنین اطلاعات موجود در گوشی و کامپیوتر خود را در ذهنتان مورد بررسی قرار دهید.

با افزایش بهره وری در یادگیری شما می‌توانید علوم متفاوت که به آنها علاقه دارید،  یا زبان انگلیسی و … را سریع تر آموزش ببینید و مورد استفاده قرار دهید. این چیپست بر روی مغز یک میمون برای انجام بازی‌های کامپیوتری تست شده است و نتیجه خارق العاده بود. آن میمون می‌توانست بازی کامپیوتری را خیلی بهتر انجام دهد و در دمویی دیگر همان میمون توانست شروع به تایپ کردن بعضی کلمات کند.

استفاده از تراشه در مغز میمون

تراشه در مغز میمون

 مغز انسان به صورت کلی حافظه محدودی دارد و با افزایش سن، ظرفیت حافظه ما کاهش پیدا می‌کند اما تراشه‌های مغزی می‌توانند به افزایش ظرفیت حافظه کمک کنند و به انسان‌ها این امکان را بدهند که اطلاعات بیشتری را در مغز خود ذخیره کرده و راحت‌تر آن‌ها را به خاطر بیاورند. این مسئله می‌تواند به ویژه برای افراد مبتلا به بیماری هایی مانند بیماری آلزایمر یا زوال عقل، که از دست دادن حافظه یک علامت اصلی در آنها است بسیار مفید باشد. در میان این مقاله بگوییم که ما نیز محصولاتی همانند ردیاب سالمندان برای نگهداری بهتر از آنها داریم.

3- زنده ماندن مغز پس از مرگ

از دیگر موارد که برای برخی افراد مزیت به شمار می‌رود این است که تراشه مغزی Neuralink ‌می‌تواند از مغز شما تصاویری را تهیه کند و از آن کپی برداری کند تا پس از مرگ مجدد زنده شود و به روند حیات خود ادامه دهد. یعنی در یک پایگاه داده، اطلاعات مغز شما بارگذاری شود. این مسئله البته ترسناک هم به نظر می‌رسد همانطور که مشاهده می‌فرمایید و ما نیز در مقالات هوش مصنوعی به این موارد پرداختیم دنیا به سمت و سوی جدیدی دارد می‌رود.

معایب تراشه مغزی

تلفات زیاد در حیوانات آزمایشگاهی

متاسفانه روند این آزمایش بیشر بر روی حیوانات است و با توجه به افزایش سرعت آزمایشان چیپست مغزی باعث شده است که تعداد بیشتری از حیوانات در این مسیر از بین بروند که واقعا ناراحت کننده است. در حال حاضر این آزمایشات به FDA رفته است تا تایید برای آزمایش بر روی انسان را بگیرد. گرچه به صورت کلی خیلی از پزشکان با این پدیده موافق نیستند و آن را یک خطر جدی برای بشر می‌دانند. 

زمانی که تمام زندگی ما را فرا بگیرد

اگر به بعد از این مسئله بیاندیشیم که این تکنولوژی تمام زندگی انسان را بگیرد، بدون آن نتوانید زندگی کنید و در تمام مسائل به آن وابسته شده باشید. این مورد می‌تواند بسیار خطرناک و وحشتناک باشد و در ادامه قطعا صدماتی جدی به بشریت وارد می‌کند.

ارسال تبلیغات به مغز شما بر اساس بیشترین جستجو‌ها در طول روز

همانطور که در شبکه‌های اجتماعی مشاهده می‌فرمایید پس از مدتی با استفاده از ماشین لرنینگ و دیپ لرنینگ و … این شبکه‌ها، محتواهایی را به شما نمایش می‌دهند که به آنها علاقه دارید و بیشتر به دنبال آنها هستید. حال تصور کنید با استفاده از این چیپست، شرکت مد نظر به حجم عظیمی از اطلاعات مغز شما دسترسی دارد و می‌تواند ار آنها را برای تبلیغات در مغز خودتان استفاده کند. به طور مثال: به محض اینکه احساس گرسنگی می‌کنید این تراشه تشخیص می‌دهد و برای شما تبلیغ یک رستوران نزدیک منزل را می‌فرستد که می‌تواند غذا را در کسری از دقیقه به شما برساند.

تراشه های مغز چگونه کار می کنند؟

علمی که در پشت تراشه های مغزی وجود دارد بیان می‌کند که؛ تراشه مغزی دستگاه کوچکی است که در مغز کاشته می شود و حاوی تعدادی الکترود است که برای تحریک مغز و ارائه قدرت محاسباتی اضافی با استفاده از سیستم عصبی انسان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هنگامی که چیپ‌ست در مغز انسان کاشته می‌شود، الکترودها به گونه ای قرار می‌گیرند که بتوانند با سیستم عصبی مغز ارتباط مستقیم برقرار کنند. برای مثال، الکترودها ممکن است در ناحیه ای از مغز که پردازش زبان انسان را کنترل می‌کند، یا در ناحیه ای از مغز که سیستم عصبی حرکت‍‌های انسان را مورد کنترل قرار می‌دهد، همانطور که در بالا نیز مثال زده شد و توضیح دادیم.

پس از قرار گیری این تراشه در مغز قابل برنامه ریزی و توسعه است و شما می‌توانید با استفاده از آن به مغز دستوراتی را ارسال کنید تا همان دستورات را برای شما انجام دهد.

در نظر داشته باشید که وقتی صحبت از تراشه های مغزی به میان می آید، باید بدانید هنوز در مراحل اولیه توسعه، اصلاح و آزمون و خطا است.

اما با تمام این تفاسیر باید بدانید که آینده به سمت آنها هجوم برده است و برای آنها برنامه‌های ویژه‌ای دارد، شما نیز باید سعی کنید خودتان را با آنها وفق دهید و اطلاعات خوبی را در این خصوص به دست آورید.

جمع بندی تراشه‌های مغزی Neuralink نیورالینک

تراشه‌های مغزی پتانسیل بسیار بالایی برای اینکه در علم تکنولوژی غوغا کنند دارند، این تراشه‌ها حافظه و سایر پیشرفت‌های شناختی مغز انسان را باهوش تر می‌کنند. این تراشه‌ها می‌توانند برای افراد دارای ناتوانی‌های یادگیری، از دست دادن حافظه، و آسیب هایی که اندام انسان را از کار انداخته است مفید باشد. در حالی که خطرات و ملاحظات اخلاقی مرتبط با تراشه های مغزی در تمام دنیا وجود دارد، مزایای بالقوه این فناوری آنقدر قابل توجه است که نمی توان آن را نادیده گرفت. با ظهور تراشه‌های مغزی، سطح جدیدی از هوش و آگاهی را در تمام دنیا تجربه خواهیم کرد.

تراشه مغز چیست؟

تراشه مغزی یک دستگاه کوچک است که می‌تواند در مغز انسان کاشته شود تا قدرت محاسباتی، حافظه و سایر پیشرفت های شناختی مغز را بیشتر کند و شما را هوشمند تر کند.

تراشه های مغز چگونه کار می کنند؟

تراشه های مغزی با استفاده از الکترودها برای تحریک مناطق خاصی از مغز کار می کنند که ارتباط و نحوه برقراری این ارتباط با سیستم‌های عصبی را در این محتوا برای شما شرح دادیم.

مزایای بالقوه تراشه های مغز چیست؟

به عنوان اولین مزیت باید گفت که این تراشه‌های در صنعت پزشکی استفاده بسیار زیادی خواهد داشت و بیماری های زیادی را مداوا خواهد کرد

بزرگوار به این مطلب امتیاز دهید

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. شمارش آرا: 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

author-avatar

درباره تیم فنی

تیم فنی ردیاب من محتواهایی کاربردی و حرفه‌ای را در وبلاگ ردیاب من در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. ✌️ از خواندن مقالات غافل نشوید. استفاده از مقالات با ذکر منبع بلامانع است.

یک نظر در “چطور تراشه مغز شما را باهوش تر می‌کند؟ Neuralink نیورالینک

  1. اذرگون گفت:

    این تراشه رو در کدام مغز می گذارند ، من که تراشه ندارم ولی ضمیر ناخوادگاه می تونه تصور کنه وتراشه رو وارد مغز بکنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *