خودرو

توربو شارژ در خودرو چیست و چطور کار می‌کند؟

5
(1)

اصطلاح توربوشارژ در صنعت خودروسازی حتما به گوش شما رسیده است و اکثر ما می‌دانیم که وقتی از این واژه در صنعت خودرو سازی استفاده می‌شود یعنی قرار است که موتور خودرو قدرت بیشتری داشته باشد، راندمان کاری بهتری را به کاربر ارائه دهد و به همان نسبت وزن موتور و خودرو کاهش پیدا کند. اما سوال اصلی این است که عملکرد توربو شارژ در خودرویی همانند دنا پلاس یا … به چه صورت است؟

توربو شارژ در واقع فناوری است که با افزایش قابل توجه عملکرد خودروها، صنعت خودرو را متحول کرده است. در حال حاضر به طور گسترده در موتورهای دیزلی و بنزینی برای بهبود بهره وری سوخت و توان خروجی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله به پاسخ این سوالات می‌پردازیم که توربوشارژ خودرو چیست؟ چگونه کار می کند؟ انواع مختلف توربوشارژرها و مزایا و معایب توربوشارژر در خودرو چیست؟ با دانستن پاسخ این سوالات از این پس با دیدی عمیق تر نسبت به خرید خودرو توربو شارژ دار اقدام می‌کنید.

شروع توربوشارژ‌ها

تاریخچه توربوشارژرها در سال 1878 با اختراع سوپرشارژرهای مکانیکی استارت خورد اولین تولد توربوشارژر توسط مهندس سوئیسی آلفرد بوچی در سال 1905 توسعه داده شده است. که در سال 1915 این اختراع تکمیل شد اما در سال 1925 به صورت تجاری اولین بار بود که مورد استفاده قرار می‌گرفتند و برای اولین بار جهت افزایش قدرت موتور کشتی استفاده شدند. در طول جنگ جهانی دوم، از توربو شارژ در هواپیما و پس از آندر کامیون سوئیسی Saurer استفاده شد که اولین وسیله نقلیه درون و برون شهری بود که از توربو شارژ استفاده می‌کرد.

پس از آن توربوشارژرهای خودروهای سواری در دهه 1980 محبوبیت زیادی پیدا کردند و اولین مدل‌های آن شورولت کورور مونزا و اولدزموبیل جت‌فایر بودند که از این تکنولوژی بهره می‌بردند پس از آن هر روز این توربو شارژها توسعه بیشتری پیدا کردند و به همان نسبت نیز استفاده بیشتری از آنها در صنعت خودرو سازی برده شد.

حتما بخوانید: عملکرد سنسور میل سوپاپ

توربو شارژ خودرو

توربو شارژ چیست و چگونه کار می‌کند؟

توربوشارژرها از دو جزء اصلی تشکیل شده اند: یک توربین و یک کمپرسور. توربین توسط گازهای خروجی از موتور به حرکت در می آید که باعث چرخش کمپرسور می شود. سپس کمپرسور هوا را از اتمسفر می‌کشد و آن را قبل از ارسال به منیفولد ورودی موتور فشرده می‌کند.

هنگامی که یک موتور توربوشارژ می‌شود، توربوشارژر مقدار هوای ورودی به موتور را افزایش می‌دهد و به موتور اجازه می دهد که سوخت بیشتری بسوزاند و قدرت بیشتری را برای خودرو تولید کند. توربوشارژر این کار را با فشرده سازی هوای وارد شده به موتور انجام می دهد که باعث افزایش چگالی آن نیز می‌شود. هوای متراکم‌تر حاوی اکسیژن بیشتری است، به این معنی که سوخت بیشتری می‌سوزاند و در نتیجه توان خروجی در موتور افزایش می‌یابد.

توربوشارژر توسط گازهای خروجی از موتور به حرکت در می آید. این گازها از طریق توربین هدایت می‌شوند و باعث چرخش آن در موتور می‌شوند. توربین به شفتی متصل است که کمپرسور را به حرکت در می آورد که در انتهای دیگر شفت قرار دارد. همانطور که کمپرسور می چرخد، هوا را از اتمسفر می کشد و قبل از ارسال آن به منیفولد ورودی موتور، آن را فشرده می‌کند.

حتما بخوانید: بررسی انواع سانروف

انواع توربوشارژر

دو نوع اصلی توربوشارژر وجود دارد: توربوشارژرهای تکی حلزونی و توربوشارژرهای دوقلو.

توربوشارژرهای تکی

تک توربوشارژرها از یک توربین و یک کمپرسور برای افزایش توان خروجی موتور استفاده می کنند دقیقا همان حالت استانداردی که باید داشته باشند. آنها نسبت به توربوشارژرهای دوقلو ساده تر و ارزان تر هستند اما قدرت زیادی را نسبت به توربوشارژرهای دو قلو به شما ارائه نمی‌دهند.

توربوشارژر دوقلو

توربوشارژرهای دوقلو از دو توربو کوچکتر، یکی برای هر سیلندر در یک موتور استفاده می‌کنند تا قدرت بیشتری را نسبت به مدل قبلی که توضیح داده شد ارائه دهند. این مدل توربو شارژر پیچیده تر و گرانتر از توربوشارژرهای تکی است اما توان خروجی و پاسخ بهتری را در راندمان کاری خودرو ارائه می‌دهد.

توربو شارژ خودرو

مزایا و معایب توربوشارژ

توربوشارژر ها در زمان استفاده در خودرو دارای مزایا و معایبی هستند که در ادامه به توضیح در مورد آنها می‌پردازیم که بهتر است قبل از خرید بدانید:

مزایای استفاده از توربو شارژ در خودرو

افزایش توان خروجی موتور: توربوشارژ می‌تواند به میزان قابل توجهی توان خروجی موتور را افزایش دهد که منجر به شتاب و سرعت بیشتر در خودرو می‌شود.

مصرف سوخت کم تر: توربوشارژ همچنین می تواند مصرف سوخت را در خودرو کاهش دهد استفاده از توربو شارژ در موتورهای کوچک خودرو باعث می‌شود که نسبتا همان قدرت موتورهای خودروهای بزرگ را داشته باشند.

کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و  آلودگی محیط زیست: توربوشارژ می تواند انتشار گازهای گلخانه ای را با اجازه دادن به موتورها برای سوزاندن سوخت کارآمدتر کاهش دهد.

معایب استفاده از توربو شارژ در خودرو

افزایش پیچیدگی: توربوشارژرها سیستم‌های پیچیده‌ای نسبت به موتورهای معمولی دارند که برای عملکرد صحیح به اجزای اضافی مانند خنک‌کننده‌های داخلی و موارد دیگر دارند که در زمان بررسی این مدل خودروها باید در نظر داشته باشید.

افزایش تعمیر و نگهداری: توربوشارژرها نسبت به موتورهای تنفس طبیعی نیاز به تعمیر و نگهداری بیشتری دارند و قطعات آنها برای تعویض هزینه بیشتری را معمولا ایجاد می‌کنند.

افزایش گرما در موتور: معمولا توربوشارژرها مقدار گرمای بیشتری را نسبت به موتورهای معمولی تولید می‌کنند که باید مدیریت این گرما را بعنوان یک راننده در نظر داشته باشید.

حتما بخوانید: شاسی خودرو چیست

سنسور مپ خودرو چیست

نتیجه‌گیری نهایی

توربوشارژ یک فناوری بسیار کاربردی در صنعت خودروسازی است که با ارائه قدرت بیشتر، بهبود بهره وری سوخت و کاهش آلایندگی، صنعت خودرو را متحول کرده است. توربوشارژرها با فشرده سازی هوای ورودی به موتور کار خود را انجام می‌دهد و باعث افزایش میزان اکسیژن موجود در موتور برای احتراق می‌شوند. دو نوع اصلی توربوشارژر در بازار خودرو وجود دارد: توربوشارژرهای تکی و توربوشارژرهای دوقلو. توربوشارژرهای تکی ساده‌تر و ارزان‌تر هستند، اما به اندازه توربوشارژرهای دوقلو، که پیچیده‌تر و گران‌تر هستند و توان خروجی و پاسخ‌دهی بهتری را ارائه می‌دهند، قدرت ندارند به همین دلیل در زمان خرید خودرو یا نصب توربو بر روی ماشین باید به این مسئله دقت داشته باشید.

مزایا و معایبی برای سیستم های توربوشارژ خودرو وجود دارد که در مقاله به آنها اشاره داشتیم.

به طور کلی، توربوشارژ یک فناوری هیجان انگیز به شمار می‌رود که مزایای قابل توجهی را در صنعت خودرو به کاربران ارائه می‌دهد. این یک راه عالی برای افزایش توان خروجی و راندمان موتور و در عین حال کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در محیط زیستنمان است.

بزرگوار به این مطلب امتیاز دهید

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. شمارش آرا: 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

author-avatar

درباره تیم فنی

تیم فنی ردیاب من محتواهایی کاربردی و حرفه‌ای را در وبلاگ ردیاب من در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. ✌️ از خواندن مقالات غافل نشوید. استفاده از مقالات با ذکر منبع بلامانع است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *